Voorronde

Wat is de voorronde?

Skills Talents begint met voorrondes op school. Deze voorrondes zijn er om te bepalen wie er mogen meedoen aan de kwalificatiewedstrijden. Alle leerlingen kunnen meedoen aan de voorronde! De opdracht neemt twee uur in beslag.

Aan de hand van een beoordelingssysteem, het CRS, worden de resultaten beoordeeld. De leerlingen of het team met de hoogste score mag door naar de kwalificatiewedstrijd. En de andere deelnemers aan de voorronde dan? Zij hebben een mooi beeld hoe zij ervoor staan, wat hun sterke punten zijn en waar verbeteringen mogelijk zijn. Een win-winsituatie voor iedereen dus.

Hoe bereid je je voor?

Voorbereiding is het halve werk. Lekker cliché, maar waar! Je hebt echt een voorsprong op je concurrenten als je dit doet:

  • Vraag je docent om oefenmateriaal
  • Zorg ervoor dat je op de dag van de voorrondes goed uitgerust bent
  • Let op, ook als je niet wint, heb je toch een mooie opdracht mogen doen die je inzicht geeft in je vaardigheden en waar je nog aan kunt werken

Belangrijke informatie

Waar moet je zijn, hoe laat en wanneer? Omdat scholen de voorrondes organiseren, kun je voor meer informatie over de vakwedstrijd dan ook terecht bij je vakdocent op school.

Kwalificatiewedstrijd

Na de voorronde.