Wat is Skills Talents?

Skills Talents vergroot zelfvertrouwen en past in het lesprogramma

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor alle profielen binnen het vmbo. Skills Talents bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens Skills The Finals. Deelname is kosteloos.

Aanmelden

Herfstvakantie 

Voorrondes

September – november

Inschrijven
deelnemers CRS

Tot 1 december

Kwalificatie-
wedstrijden

Januari – februari

Finales

Maart

“Wij worden hier zelf heel erg enthousiast van en merken dat leerlingen hier ook heel gemotiveerd van worden. Het kost ons niet zo heel veel extra tijd. Veel activiteiten integreren we in de lessen.”

Docent Maartje over deelname aan Skills Talents

Zelfvertrouwen

Vmbo-leerlingen die meedoen aan Skills Talents geven aan dat ze een groei doormaken in zelfvertrouwen, ontwikkeling van skills zoals samenwerken en tijdmanagement. Luister in de video naar wat docenten vertellen over deelname aan de vakwedstrijden.

Docent Wienanda: “Wat Skills Talents oplevert, is dat leerlingen leren het beste uit zichzelf te halen. Ze krijgen zelfvertrouwen, zien dat ze echt heel veel kunnen, ook al hadden ze dat misschien niet gedacht.”

Lesprogramma

Meedoen aan Skills Talents is kosteloos. De wedstrijdopdrachten zijn kant en klare lesstof, sluiten aan op de profielmodules van het vmbo en zijn hierdoor in te passen in het lesprogramma. De opdrachten kunnen worden ingezet voor trainingsdoeleinden of als voorbereiding op het examen. Door je aan te melden krijg je toegang tot een opdrachtenbibliotheek van ruim 150 opdrachten.

Wil je dit jouw leerlingen ook bieden?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens een kennismaking komen we, geheel vrijblijvend, langs bij jou op school om je meer te vertellen over het programma, we kunnen meedenken hoe je leerlingen kunt enthousiasmeren en hoe Skills Talents te integreren in het lesprogramma. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden

De aanmelding voor Skills Talents is open!