Wat is Skills Talents?

Wat is Skills Talents?

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Binnen tien verschillende wedstrijden kunnen vmbo-leerlingen laten zien wat zij in hun mars hebben. Skills Talents bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens Skills The Finals.

Aanmelden

Voor zomervakantie

Voorrondes

September – november

Inschrijven
deelnemers CRS

Tot 1 december

Kwalificatie-
wedstrijden

December – januari

Nationaal
kampioenschap

Maart

Voor wie is Skills Talents?

Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. Het is voor leerlingen die wel van een uitdaging houden, of wel een uitdaging kunnen gebruiken. Binnen negen verschillende profielen kunnen leerlingen hun kennis en kunde testen en het opnemen tegen leeftijdsgenoten. 

Aansluiting wedstrijdopdrachten

De wedstrijdopdrachten van Skills Talents sluiten aan op de eindtermen van het vmbo. De opdrachten onderscheiden zich van examens door de gewogen beoordeling, waarbij excellentie én voor het beroep essentiële onderwerpen een hogere waardering opleveren.

Voor docenten is in samenwerking met Stichting Platforms Vmbo (SPV) een handleiding geschreven over het integreren van de wedstrijden van Skills Talents in het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA).

Doe ook mee!  

Er zijn genoeg redenen om mee te doen. Zet Skills Talents in als platform om de kwaliteiten van vmbo-leerlingen te toetsen en om hen uit te dagen om excellent vakmanschap te laten zien. Gebruik Skills Talents als effectief middel in LOB en de opleidingskeuze van leerlingen. Het is een bindend instrument voor de doorstroom vo-mbo door de inhoudelijke samenhang van de competities Skills Talents binnen Skills Heroes, met potentie om daar het hbo bij te betrekken. Skills Talents is ook een hulpmiddel in (deel)examinering en in de professionalisering van docenten. Hebben we je overtuigd? 

Aanmelden

De aanmelding voor Skills Talents is open!