Pers en media

Persvragen

Ben je een journalist en heb je vragen over een van de projecten van WorldSkills Netherlands? Of wil je in contact komen met deelnemers van de projecten of met medewerkers van WorldSkills Netherlands? Onze perswoordvoerder helpt je graag verder!

Wat is Skills Talents?

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Er zijn in totaal 10 verschillende wedstrijden waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat doen ze in teams. De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied. Ook kunnen ze de beste worden als provincieteam.

Wat is Skills Heroes?

De maatschappij schreeuwt om vakmensen. Om beroepsonderwijs onder jongeren te promoten organiseert WorldSkills Netherlands de Skills Heroes vakwedstrijden voor mbo-studenten.

Door middel van voorrondes op de school en vervolgens landelijke kwalificatiewedstrijden strijden mbo-studenten uiteindelijk in de nationale finales om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied! Daarmee wordt vaktrots gecreëerd en worden jongeren geënthausiasmeerd om voor een mbo-opleiding te kiezen.

Wat is Skills The Finals?

Skills The Finals is het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Jaarlijks wordt het NK voor beroepen en de unieke LOB-Experience georganiseerd. Zo’n 1.000 deelnemers uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim zestig vakwedstrijden: Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied?

Naast de wedstrijden vindt er 3 dagen lang een loopbaanoriëntatie-programma (de LOB-Experience) plaats. Deze is bedoeld voor leerlingen en studenten uit de bovenbouw po, vo en mbo om hun skills te testen, beroepen te ontdekken en de vakwedstrijden te bekijken.

Je kunt de mbo-finales van Skills Heroes en 10 vmbo-finales van Skills Talents bezoeken. Bij alle vakwedstrijden komen de meest uiteenlopende beroepen in actie. Van bloembinder tot metselaar, van kok tot mechatronicus en van etaleur tot boulanger.

Wat is Team Netherlands?

Team Nederlands is het team van jonge vakmensen dat Nederland vertegenwoordigt bij WorldSkills of EuroSkills. WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen, EuroSkills het EK voor beroepen. Team NL bestaat elk jaar uit een zeer divers team van nationaal mbo-kampioenen en – in 2019 voor het eerst – een vmbo-leerling. Van lasser tot etaleur, en van metselaar tot kok: een groot scala aan beroepen wordt door Nederland vertegenwoordigd.

Persberichten

Nederlands team voor ‘EK beroepen’ bekend

Nederlands team voor ‘EK beroepen’ bekend

26 mbo-vaktalenten naar EuroSkills 2020, Graz Oostenrijk De 26 Nederlandse deelnemers voor komende editie van het EK voor beroepen is bekend. Als Team Netherlands nemen zij van 6 t/m 10 januari 2021 deel aan EuroSkills 2020. Deze 26 Nederlandse vaktalenten zijn allen...

Lees meer

Contactgegevens voor pers

WorldSkills Netherlands
Limaweg 25
2743 CB Waddinxveen

info@worldskillsnetherlands.nl
0172 211 120