Pers en media

Aanmelden Skills The Finals

Wij bieden landelijke-, regionale- en vakmedia graag de gelegenheid om (live) verslag te doen van dit unieke evenement, Skills The Finals. Ook mediateams van deelnemende scholen zijn van harte welkom om verslag te doen van het evenement en hun deelname. Aanmelden kan gemakkelijk via een van onderstaande formulieren.

Aanmelden pers

Aanmelden mediateams scholen

De ruimte in het persvak tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 24 maart is beperkt. Vanwege de grote hoeveelheid aanvragen kan er per school 1 cameraman/vrouw bij de prijsuitreiking aanwezig zijn om beelden te maken.

Neem contact met ons op

Via het contactformulier voor pers en media kun je aangeven waar je een nieuwsitem of content over wil maken, onze perswoordvoerder neemt z.s.m contact met je op. Bekijk hieronder onze verschillende projecten.

Wat is Skills The Finals?

Het NK voor beroepen Skills The Finals vindt elk jaar in maart plaats. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de Jaarbeurs strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Vmbo-leerlingen kunnen zich daarnaast bij de LOB Experience oriënteren op een vervolgopleiding. Ook kunnen we uitkijken naar twee knallende prijsuitreikingen waarbij de Nederlands Kampioenen bekend worden gemaakt!

Wat is Skills Heroes?

De maatschappij schreeuwt om vakmensen. Om beroepsonderwijs onder jongeren te promoten organiseert WorldSkills Netherlands de Skills Heroes vakwedstrijden voor mbo-studenten.

Door middel van voorrondes op de school en vervolgens landelijke kwalificatiewedstrijden strijden mbo-studenten uiteindelijk in de nationale finales om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied! Daarmee wordt vaktrots gecreëerd en worden jongeren geënthausiasmeerd om voor een mbo-opleiding te kiezen.

Wat is Skills Talents?

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Er zijn in totaal 10 verschillende wedstrijden waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat doen ze in teams. De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied. Ook kunnen ze de beste worden als provincieteam.

Wat is Team Netherlands?

Team Nederlands is het team van jonge vakmensen dat Nederland vertegenwoordigt bij WorldSkills of EuroSkills. WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen, EuroSkills het EK voor beroepen. Team NL bestaat elk jaar uit een zeer divers team van nationaal mbo-kampioenen en – in 2019 voor het eerst – een vmbo-leerling. Van lasser tot etaleur, en van metselaar tot kok: een groot scala aan beroepen wordt door Nederland vertegenwoordigd.

Persberichten

Skills The Finals 2023 in Amsterdam

Skills The Finals 2023 in Amsterdam

Het jaarlijkse NK voor vakwedstrijden in het (v)mbo, Skills The Finals, vindt op donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023 plaats in Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de RAI strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel...

Lees meer

Contactgegevens voor pers

WorldSkills Netherlands
Limaweg 25
2743 CB Waddinxveen

info@worldskillsnetherlands.nl
0172 211 120