Pers en media

Aanmelden Pers & Media Skills The Finals

Wil je aanwezig zijn bij Skills The Finals? Geef je dan op door dit formulier in te vullen. Geef hierbij aan of je aanwezig bent op donderdag 21 en/of vrijdag 22 maart. Tot dan!

Overige items
Heb je interesse in een interview of ander item? Via het contactformulier voor pers en media kun je aangeven waar je een nieuwsitem of content over wil maken, onze perswoordvoerder neemt z.s.m contact met je op. Bekijk hieronder onze verschillende projecten.

Wat is Skills The Finals?

Het NK voor beroepen Skills The Finals vindt elk jaar in maart plaats. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de Jaarbeurs strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Vmbo-leerlingen kunnen zich daarnaast bij de LOB Experience oriënteren op een vervolgopleiding. Ook kunnen we uitkijken naar twee knallende prijsuitreikingen waarbij de Nederlands Kampioenen bekend worden gemaakt!

Wat is Team Netherlands?

Team Nederlands is het team van jonge vakmensen dat Nederland vertegenwoordigt bij WorldSkills of EuroSkills. WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen, EuroSkills het EK voor beroepen. Team NL bestaat elk jaar uit een zeer divers team van nationaal mbo-kampioenen en – in 2019 voor het eerst – een vmbo-leerling. Van lasser tot etaleur, en van metselaar tot kok: een groot scala aan beroepen wordt door Nederland vertegenwoordigd. 

Wat is Skills Heroes?

De maatschappij schreeuwt om vakmensen. Om beroepsonderwijs onder jongeren te promoten organiseert WorldSkills Netherlands de Skills Heroes vakwedstrijden voor mbo-studenten.

Door middel van voorrondes op de school en vervolgens landelijke kwalificatiewedstrijden strijden mbo-studenten uiteindelijk in de nationale finales om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied! Daarmee wordt vaktrots gecreëerd en worden jongeren geënthausiasmeerd om voor een mbo-opleiding te kiezen.

Wat is Skills Talents?

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Er zijn in totaal 10 verschillende wedstrijden waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat doen ze in teams. De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied. Ook kunnen ze de beste worden als provincieteam.

Persberichten

Contactgegevens voor pers

WorldSkills Netherlands
Limaweg 25
2743 CB Waddinxveen

info@worldskillsnetherlands.nl
0172 211 120