Over ons

Wie zijn wij?

WorldSkills Netherlands is een stichting die zich sinds 2001 inzet ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Wij ondersteunen jongeren bij het ontdekken van hun skills en helpen deze te ontwikkelen. Dit doen we in samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven, onder andere door het organiseren van vakwedstrijden voor vmbo’ers (Skills Talents) en mbo’ers (Skills Heroes). Met jaarlijks een landelijke finale met honderden deelnemers en duizenden bezoekers (Skills The Finals).

WorldSkills Netherlands maakt tevens deel uit van een internationale beweging en coördineert de deelname van Nederland aan EuroSkills en WorldSkills, de Europese en Wereldkampioenschappen voor beroepen. Elk jaar wordt een Team Netherlands hiernaartoe afgevaardigd.

Op dit moment werken we met zo’n 25 collega’s aan verschillende projecten en evenementen. Het aantal vakwedstrijden bij de projecten groeit aanzienlijk. In Nederland zijn de nationale kampioenschappen voor ons de belangrijkste events. Ter aanvulling van ons team zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die onze organisatie een warm hart toedragen en mee willen werken.

 

Wat drijft ons?

Waarom wij vakwedstrijden organiseren