Deelnemersinformatie

Leuk dat je meedoet!

Skills Talents bestaat uit verschillende wedstrijdronden. Het begint met een voorronde op je eigen school. Hier neem je het op tegen klas- en schoolgenoten. Vervolgens is er een kwalificatiewedstrijd bij een mbo-school. Hier plaatsen een aantal leerlingen zich voor de nationale finale tijdens Skills The Finals. Wat kun je precies verwachten?

Voorronde

Voorronden worden georganiseerd door de school. Ze vormen de eerste stap van deelname aan Skills Talents. Scholen organiseren voorronden in de vakrichtingen waarvoor ze zich hebben ingeschreven. Deze voorronden vinden ook meestal op de school zelf plaats. Ze zorgen voor een selectie, waarbij een beperkt aantal studenten doorstroomt naar de kwalificatiewedstrijden. Na afloop van de voorronde ontvang je een deelname-certificaat. Zo wordt het een echte wedstrijd met een bewijs van deelname!

Kwalificatie

Na de voorronde is bekend welke vakteams meedoen aan de kwalificatiewedstrijd. Kwalificatiewedstrijden vinden verdeeld over het land plaats. Ze worden georganiseerd door een mbo-school of een bedrijf. Er zijn tien verschillende wedstrijden en de wedstrijdopdrachten duren twee uur. Tijdens de kwalificatiewedstrijd wordt bepaald welke leerlingen, van verschillende scholen, zich kwalificeren voor de finale.

Finale

Je gaat als team de strijd aan tegen andere teams uit heel Nederland! In deze nationale finale strijd je om Nederlands Kampioen te worden. Leerlingen voeren verschillende opdrachten uit. Een onafhankelijke jury beoordeelt deze opdrachten.

De finales vinden plaats tijdens het evenement Skills The Finals. Bezoekers komen hier om finalisten aan te moedigen, deel te nemen aan een loopbaanorientatie-programma of om zich op de arbeidsmarkt te oriënteren. Hier wil je absoluut bij zijn!

Wedstrijden

Bekijk alle informatie over jouw wedstrijd