De LOB Experience

Wat is de LOB Experience?

Doen, beleven, ervaren. Daar gaat het om bij de LOB Experience. Met meer dan 100 activiteiten kunnen jongeren uit het po, vmbo en mbo zichzelf op een leuke, uitdagende manier oriënteren op hun toekomst. Net als in de echte wereld wordt de praktijk van beroepen nagebootst, zodat jongeren blijvende ervaringen opdoen die te gebruiken zijn voor hun school- en studiekeuze en loopbaandossier. Onderstaande activiteiten werden vorig jaar aangeboden, het geeft een beeld van welke beroepen jongeren kunnen uittesten. De nieuwe activiteiten worden hier medio februari weergegeven.

Yay or nay? Hoe gastvrij ben jij?

Yay or nay? Hoe gastvrij ben jij?

Do you have what it takes? Weet jij hoe jij jouw gast zo gastvrij mogelijk kan ontvangen? Test het uit bij het Gastvrij dilemmaspel! Aan de hand van een aantal dilemma’s (verpakt in vragen) strijden twee a drie deelnemers tegen elkaar en wie weet ben jij wel de ideale...

Lees meer
Zorg in de toekomst

Zorg in de toekomst

Met zorgtechnologie kunnen we de zorg niet alleen verbeteren, het is ook nog leuk! Bij Zorg in de Toekomst vind je allemaal verschillende gadgets die in de zorg worden gebruikt. Werk samen zodat de CRDL geluid gaat maken of speel met een groep op de belevenistafel.

Lees meer
TRI: De boom in!

TRI: De boom in!

Binnen het groene vakgebied kun je veel kanten op. Of je nu graag in bomen klimt of mooie tuinen aanlegt bij mensen thuis. Of misschien ben je wel geïnteresseerd in hoe je de stad leefbaar houdt in een veranderend klimaat. Kom hier in aanraking met een aantal mooie...

Lees meer
Twitch your hair, like an expert

Twitch your hair, like an expert

Wil jij ook de perfecte krullen en slagen maken? Leer het door mee te doen aan deze workshops! De studenten van de opleiding Haarverzorging leren jou alle tips en tricks voor de perfecte krullen en slagen. Én ze vertellen je gelijk alles over hun opleiding en...

Lees meer

LOB in de klas: de LOB-route

De LOB-route bestaat uit praktische lessen met ondersteunende video’s waarmee je als docent aan de slag kunt in de klas. Iedere les bestaat uit een lesbrief voor de docent en een werkblad voor de leerling. De LOB-route is ontwikkeld door vak-experts en oud-deelnemers met actuele relevante kennis van de werkvloer.

LOB tijdens Skills The Finals

Bekijk beroepen en doe mee aan tal van activiteiten en challenges zoals straten maken, huisjes bouwen, stijgerklimmen, een graafmachine bedienen, kraak een kluis, hack een website, doe mee aan een hololens battle en race op de Audi-simulator, test je uiterlijke verzorgingskills, draai pillen, werk mee in een mini-restaurant en doe mee aan diverse VR-challenges.

Waarom?

De LOB Experience én een bezoek aan Skills The Finals levert een onvergetelijk leuke en interessante dag op voor jong en oud! Deelname aan de LOB Experience kan worden opgenomen in het loopbaandossier van je leerling of student. Leerlingen en studenten krijgen door deelname aan de LOB Experience meer inzicht in wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat hun beste vervolgstap is.

Bezoeken

Wil je met je klas aanwezig zijn?