De LOB Experience

Wat is de LOB Experience?

Doen, beleven, ervaren. Daar gaat het om bij de LOB Experience. Met meer dan 50 activiteiten kunnen jongeren uit het po, vmbo en mbo zichzelf op een leuke, uitdagende manier oriënteren op hun toekomst. Net als in de echte wereld wordt de praktijk van beroepen nagebootst, zodat jongeren blijvende ervaringen opdoen die te gebruiken zijn voor hun school- en studiekeuze en loopbaandossier.

De wereld van de IT op het IT-Plein

De wereld van de IT op het IT-Plein

Wordt spelenderwijs een beetje wegwijs in de wereld van de IT bij het IT-Plein. Ga aan de slag op de schermen en kom op een laagdrempelige en informatieve manier in aanraking met IT en krijg een idee wat de vakken inhouden en ook wat de verschillen ertussen zijn.

Lees meer
Lassen als een baas!

Lassen als een baas!

Lincoln komt met de VRTEX virtuele lasmachine en een demo van een echte Mig-lasmachine met afzuiging. Bril op en gaan!

Lees meer

LOB in de klas: de LOB-route

De LOB-route bestaat uit praktische lessen met ondersteunende video’s waarmee je als docent aan de slag kunt in de klas. Iedere les bestaat uit een lesbrief voor de docent en een werkblad voor de leerling. De LOB-route is ontwikkeld door vak-experts en oud-deelnemers met actuele relevante kennis van de werkvloer.

LOB tijdens Skills The Finals

Bekijk beroepen en doe mee aan tal van activiteiten en challenges zoals straten maken, huisjes bouwen, stijgerklimmen, een graafmachine bedienen, kraak een kluis, hack een website, doe mee aan een hololens battle en race op de Audi-simulator, test je uiterlijke verzorgingskills, draai pillen, werk mee in een mini-restaurant en doe mee aan diverse VR-challenges.

Waarom?

De LOB Experience én een bezoek aan Skills The Finals levert een onvergetelijk leuke en interessante dag op voor jong en oud! Deelname aan de LOB Experience kan worden opgenomen in het loopbaandossier van je leerling of student. Leerlingen en studenten krijgen door deelname aan de LOB Experience meer inzicht in wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat hun beste vervolgstap is.

Bezoeken

Wil je met je klas aanwezig zijn?