De LOB-Experience

Wat is de LOB-Experience?

Doen, beleven, ervaren. Daar gaat het om bij de LOB-Experience. Met meer dan 50 activiteiten kunnen jongeren zichzelf op een leuke, uitdagende manier oriënteren op hun toekomst. Net als in de echte wereld wordt de praktijk van beroepen nagebootst, zodat jongeren blijvende ervaringen opdoen die te gebruiken zijn voor hun school- en studiekeuze en loopbaandossier.

LOB in de klas

WorldSkills Netherlands is bezig met de ontwikkeling van een loopbaanoriëntatie-programma voor in de klas. Door het bekijken van verschillende video’s, het doen van opdrachten en het spelen van de app Play Your Skills krijgen scholieren inzicht in welke beroepen bij ze passen. Begin van het schooljaar volgt meer informatie.

LOB tijdens Skills The Finals

Bekijk beroepen en doe mee aan tal van activiteiten en challenges zoals straten maken, huisjes bouwen, stijgerklimmen, een graafmachine bedienen, kraak een kluis, hack een website, doe mee aan een hololens battle en race op de Audi-simulator, test je uiterlijke verzorgingskills, draai pillen, werk mee in een mini-restaurant en doe mee aan diverse VR-challenges.

Waarom?

De LOB-Experience én een bezoek aan Skills The Finals levert een onvergetelijk leuke en interessante dag op voor jong en oud! Deelname aan de LOB-Experience kan worden opgenomen in het loopbaandossier van je leerling of student. Leerlingen en studenten krijgen door deelname aan de LOB-Experience meer inzicht in wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat hun beste vervolgstap is.

Bezoeken

Wil je met je klas aanwezig zijn?