De LOB Experience

Wat is de LOB Experience?

Doen, beleven, ervaren. Daar gaat het om bij de LOB Experience. Met meer dan 100 activiteiten kunnen jongeren uit het po, vmbo en mbo zichzelf op een leuke, uitdagende manier oriënteren op hun toekomst. Net als in de echte wereld wordt de praktijk van beroepen nagebootst, zodat jongeren blijvende ervaringen opdoen die te gebruiken zijn voor hun school- en studiekeuze en loopbaandossier. 

Yay or nay? Hoe gastvrij ben jij?

Yay or nay? Hoe gastvrij ben jij?

Do you have what it takes? Weet jij hoe jij jouw gast zo gastvrij mogelijk kan ontvangen? Test het uit bij het Gastvrij dilemmaspel! Aan de hand van een aantal dilemma’s (verpakt in vragen) strijden twee a drie deelnemers tegen elkaar en wie weet ben jij wel de ideale...

Lees meer
Zorg in de toekomst

Zorg in de toekomst

Met zorgtechnologie kunnen we de zorg niet alleen verbeteren, het is ook nog leuk! Bij Zorg in de Toekomst vind je allemaal verschillende gadgets die in de zorg worden gebruikt. Werk samen zodat de CRDL geluid gaat maken of speel met een groep op de belevenistafel.

Lees meer
Trapje sapje

Trapje sapje

Hoe vitaal en fit ben jij eigenlijk? Daar kom je dankzij de smoothiefiets super snel achter. Bereid jouw gezonde smoothie, stop het fruit in de blender en trappen maar.

Lees meer
Windturbines op zee

Windturbines op zee

Wil jij (digitaal via VR) meemaken hoe onderhoud aan Windturbines op zee gebeurt? Met een VR-bril op ga je een echt avontuur beleven. Je gaat met een boot, de zogenoemde Crew Transport Vessel (CTV), de zee op naar een grote Windturbine. De paal is maar liefst 100...

Lees meer

LOB in de klas: de LOB-route

De LOB-route bestaat uit praktische lessen met ondersteunende video’s waarmee je als docent aan de slag kunt in de klas. Iedere les bestaat uit een lesbrief voor de docent en een werkblad voor de leerling. De LOB-route is ontwikkeld door vak-experts en oud-deelnemers met actuele relevante kennis van de werkvloer.

LOB tijdens Skills The Finals

Bekijk beroepen en doe mee aan tal van activiteiten en challenges zoals straten maken, huisjes bouwen, stijgerklimmen, een graafmachine bedienen, kraak een kluis, hack een website, doe mee aan een hololens battle en race op de Audi-simulator, test je uiterlijke verzorgingskills, draai pillen, werk mee in een mini-restaurant en doe mee aan diverse VR-challenges.

Waarom?

De LOB Experience én een bezoek aan Skills The Finals levert een onvergetelijk leuke en interessante dag op voor jong en oud! Deelname aan de LOB Experience kan worden opgenomen in het loopbaandossier van je leerling of student. Leerlingen en studenten krijgen door deelname aan de LOB Experience meer inzicht in wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat hun beste vervolgstap is.

Bezoeken

Wil je met je klas aanwezig zijn?