Wat zijn EuroSkills en WorldSkills?

Internationale vakwedstrijden

EuroSkills is het Europees kampioenschap voor beroepen en WorldSkills is het wereldkampioenschap voor beroepen. EuroSkills en WorldSkills vinden allebei om het jaar plaats waardoor er ieder jaar internationale vakwedstrijden worden aangeboden. Team Netherlands neemt deel aan deze vakwedstrijden. Het team bestaat uit studenten die hebben deelgenomen aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Door hun goede prestaties hebben zij zich gekwalificeerd voor Team Netherlands.

Waarom zijn deze wedstrijden?

Vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap. De wedstrijden vormen een middel om jongeren enthousiast te maken voor beroepen waarbij met hoofd én handen gewerkt wordt. Het is van groot belang dat vakmensen trots kunnen zijn op hun opgebouwde kennis, vaardigheden en het werk dat zij ermee verrichten. Door deelname in Team Netherlands krijgen jonge Nederlandse vakmensen een ambassadeursrol. Bovendien hebben ze een voorbeeldfunctie voor andere jonge vakprofessionals.

Deelnemen aan wedstrijden

Wil je deelnemen aan het EK of WK voor beroepen? Na deelname aan Skills Heroes maak je kans door te gaan naar EuroSkills of WorldSkills. Er gelden enkele criteria voor deelname zoals een maximum leeftijd, de score tijdens de Skills Heroes vakwedstrijden en beschikbaarheid en trainingsuren. Deze criteria worden bekendgemaakt na elke editie van Skills The Finals.

Leer het team kennen

Bekijk alle Nederlandse deelnemers