Deelnemersinformatie

Leuk dat je meedoet!

Skills Heroes bestaat uit verschillende wedstrijdronden. Het begint met een voorronde op je eigen school. Hier neem je het op tegen klas- en schoolgenoten. Vervolgens is er een kwalificatiewedstrijd bij een andere mbo-school. Hier plaatsen een aantal leerlingen zich voor de nationale finale tijdens Skills The Finals. Wat kun je precies verwachten?

Voorronde

Voorrondes worden georganiseerd door de school. Ze vormen de eerste stap van deelname aan Skills Heroes. Scholen organiseren voorrondes in de vakrichtingen waarvoor ze zich hebben ingeschreven. Deze voorrondes vinden meestal op de school zelf plaats. Ze zorgen voor een selectie, waarbij een beperkt aantal studenten doorstroomt naar de kwalificatiewedstrijden. Na afloop van de voorronde ontvang je een deelname-certificaat. Zo wordt het een echte wedstrijd met een bewijs van deelname!

Kwalificatie

Kwalificatiewedstrijden vinden verdeeld over het land plaats. Ze worden georganiseerd door een mbo-school of een bedrijf. Tijdens de kwalificatiewedstrijd wordt bepaald welke studenten, van verschillende scholen, zich kwalificeren voor de finale. De kwalificatiewedstrijden verschillen in omvang. Soms komt het voor dat wedstrijden verdeeld zijn over meerdere dagen. Studenten met de beste score gaan door naar de nationale finale tijdens Skills The Finals.

Finale

Tijdens de finales nemen studenten het tegen elkaar op en strijden ze om Nederlands Kampioen te worden in hun vak. Studenten voeren verschillende opdrachten uit. Een onafhankelijke jury beoordeelt deze opdrachten.

De meeste finales vinden plaats tijdens het evenement Skills The Finals. Bezoekers komen hier om finalisten aan te moedigen, deel te nemen aan een loopbaanorientatie-programma of om zich op de arbeidsmarkt te oriënteren. Hier wil je absoluut bij zijn!

Wedstrijden

Bekijk alle informatie over jouw wedstrijd