Voorronde organiseren

Waarom een voorronde organiseren?

WorldSkills Netherlands biedt voor alle aangesloten profielrichtingen voorronde-opdrachten aan. Hiermee kan de school zelf een of meerdere voorronden organiseren. Voorronden zijn voor meerdere doeleinden in te zetten en hebben veel toegevoegde waarde voor de leerlingen, de docent en voor de school zelf. Een voorronde organiseer je binnen een paar stappen in het CRS. Wanneer je een voorronde in het CRS organiseert, ontvang je beoordelingsformulieren, een inventarislijst en last but not least… De certificaten van deelname voor de leerlingen. Vragen over het CRS kun je altijd stellen via info@skillstalents.nl

R

Het bieden van een momentopname voor leerlingen, waar staan zij nu?

R

Eerlijke selectie deelnemers aan Skills Talents kwalificatiewedstrijd

R

Leerlingen kennis laten maken met vakwedstrijden

R

Leerlingen op een andere manier beoordelen en voortgang meten

R

Voorronden als feestelijke dag inzetten en er een speciale gelegenheid van te maken

R

De school en opleiding positief op de kaart zetten door voorronden te promoten

R

Voorronden inzetten als onderdeel van het onderwijsprogramma

Promoot voorronden binnen de school en erbuiten!

Voorronden kunnen uitstekend worden ingezet tijdens open dagen, als verbindingstool binnen de school of als start van het nieuwe schooljaar. Om van voorronden een feestje te maken kun je de samenwerking aangaan met de communicatie-afdeling van WorldSkills Netherlands. Samen kunnen we de communicatie-uitingen afstemmen en optrekken om op social media de voorronde te promoten. Mooie exposure voor jouw school! Maak de voorronde dag af met een prijsuitreiking en vergeet niet om bedrijfsleven en andere betrokkenen uit te nodigen om van de voorronde een succes te maken.

v

Geef bij WorldSkills Netherlands aan dat je een voorronde gaat organiseren

1

z

Nodig alle klassen uit! Iedereen kan meedoen. Denk eraan een aantal assistentes aan te wijzen die kunnen helpen met CRS invoer.

2

Denk er ook eens aan om oud-deelnemers in te zetten als juryleden.

3

Maak er een feestje van! Uitreiking, sponsoren uitnodigen, ouders, pers! Deel de leukste foto’s met #skillstalents.

4

Geef de voorronde aan ons door:

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ

Wedstrijdopdrachten

De voorrondeopdrachten zijn vanaf 1 september beschikbaar via skillscrs.nl. Bij de opdrachten zitten eveneens de beoordelingscriteria en de inventarislijst.

De wedstrijdopdrachten liggen in de lijn met de opdrachten die de leerlingen tijdens de kwalificatie en de nationale finale maken en voldoen aan de eindtermen van het vmbo.

Voorbeeld promotie

Voorronde bij MBO Amersfoort