Skills The Finals 2020

4 t/m 6 maart in Leeuwarden

Wat is Skills The Finals?

4–6 maart 2020 is Leeuwarden het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze drie dagen vindt in WTC Expo de 5e editie van Skills The Finals plaats, het NK voor beroepen en de unieke LOB-Experience. Zo’n 1.000 deelnemers uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim 50 vakwedstrijden: Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied? Naast het aanmoedigen van de finalisten kunnen bezoekers zelf hun (toekomstige) beroep ervaren met de LOB-Experience. Skills The Finals 2020 wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met ROC Friese Poort en andere mbo-scholen.

Skills The Finals is een van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer ‘dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs.

Skills The Finals bezoeken

Kom naar Skills The Finals in WTC Expo Leeuwarden, het NK voor beroepen. Tijdens dit gratis beroepenevement strijden de finalisten van Skills Talents en Skills Heroes in meer dan 50 beroepen om de beste van Nederland te worden. Wie wordt de beste elektrotechnicus, monteur, verpleegkundige of in een van de andere beroepen?
Voor leerlingen en studenten uit het po en (v)mbo is er een uniek beroepenoriëntatieprogramma: de LOB-Experience. Door mee te doen aan tal van doe-activiteiten en challenges kunnen ze zelf verschillende beroepen ervaren en zich voorbereiden op hun toekomst. Ontvang informatie over stagemogelijkheden, praat met toekomstige werkgevers of ontdek een (vervolg)studie, dit kan allemaal tijdens de LOB-Experience.

Het evenement is gratis te bezoeken en tegemoetkoming vervoerskosten voor klassen is mogelijk.

Unieke LOB-Experience

De LOB-Experience is een uniek onderdeel uit van het bezoekersprogramma van Skills The Finals. De LOB-Experience is een loopbaanoriëntatie-programma. Bezoekers kunnen van alles zien, doen, beleven en ervaren. Docenten die samen met hun klas de LOB-Experience van Skills The Finals bezoeken, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de vervoerskosten.

Bezoekersinformatie

Een speciale pagina met alle relevante informatie voor bezoekers. Op deze pagina vind je onder andere:

  • Tips voor tijdens je bezoek
    Bereid je optimaal voor met de nuttige tips
  • Wat is er te doen?
    Bekijk wat er allemaal te doen is tijdens Skills The Finals

Partners Skills The Finals

LOB-Experience

Het loopbaanoriëntatie-programma.
Wat is het en wat mag je verwachten?

Locatie