In memoriam

Jos de Goey 11 mei 1963 – 21 februari 2020

Onze algemeen directeur en tevens president van WorldSkills International, Jos de Goey is op vrijdag 21 februari jl. in de leeftijd van 56 jaar geheel onverwacht overleden.

Lees meer

In verband met wegwerkzaamheden op de A12 Prins Clausplein, op zaterdag 29 februari, kan er onderweg naar Den Haag vertraging optreden. Houd hier rekening mee met de geplande reistijd. 

Skills The Finals 2020

4 t/m 6 maart in Leeuwarden

Gratis bezoeken Kaarten prijsuitreiking

Vanwege het plotseling overlijden van onze algemeen directeur, zo kort voor ons jaarlijkse evenement STF, kunnen we mededelen dat namens de familie, het bestuur en het team van WSNL is besloten het evenement wel door te laten gaan. Dit zou ook de wens van Jos zelf zijn geweest. We zullen tijdens het event een aangepast en versoberd programma draaien.

Wat is Skills The Finals?

4–6 maart 2020 is Leeuwarden het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze drie dagen vindt in WTC Expo de 5e editie van Skills The Finals plaats, het NK voor beroepen en de unieke LOB-Experience. Zo’n 1.000 deelnemers uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim 50 vakwedstrijden: Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied? Naast het aanmoedigen van de finalisten kunnen bezoekers zelf hun (toekomstige) beroep ervaren met de LOB-Experience. Skills The Finals 2020 wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met ROC Friese Poort en andere mbo-scholen.

Skills The Finals is een van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer ‘dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs.

Openingstijden

Woensdag 4 maart

10:00 – 16:00

Donderdag 5 maart

10:00 – 16:00

Vrijdag 6 maart

10:00 – 13:00

Bezoek Skills The Finals

Kom naar Skills The Finals in WTC Expo Leeuwarden. Tijdens dit gratis beroepenevenement strijden de (v)mbo finalisten in meer dan 50 finales om de beste van Nederland te worden. Voor leerlingen en studenten uit het po- en (v)mbo is er een uniek beroepenoriëntatieprogramma: de LOB-Experience. Ervaar zelf verschillende beroepen, ontvang informatie over stagemogelijkheden, praat met toekomstige werkgevers en ontdek een (vervolg)studie. Het evenement is gratis te bezoeken en tegemoetkoming vervoerskosten voor klassen is mogelijk.

Unieke LOB-Experience

De LOB-Experience is een uniek onderdeel uit van het bezoekersprogramma van Skills The Finals. De LOB-Experience is een loopbaanoriëntatie-programma. Bezoekers kunnen van alles zien, doen, beleven en ervaren. Docenten die samen met hun klas de LOB-Experience van Skills The Finals bezoeken, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de vervoerskosten.

Bezoekersinformatie

Een speciale pagina met alle relevante informatie voor bezoekers. Op deze pagina vind je onder andere:

  • Tips voor tijdens je bezoek
    Bereid je optimaal voor met de nuttige tips
  • Wat is er te doen?
    Bekijk wat er allemaal te doen is tijdens Skills The Finals

Partners Skills The Finals

LOB-Experience

Het loopbaanoriëntatie-programma.
Wat is het en wat mag je verwachten?

Locatie