Skills The Finals 2021

Wat is Skills The Finals?

4–6 maart 2020 was Leeuwarden het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze drie dagen vond in WTC Expo de 5e editie van Skills The Finals plaats, het NK voor beroepen en de unieke LOB-Experience. Zo’n 1.000 deelnemers uit het (v)mbo gingen met elkaar de strijd aan in ruim 50 vakwedstrijden: Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied? Naast het aanmoedigen van de finalisten konden bezoekers zelf hun (toekomstige) beroep ervaren met de LOB-Experience. Skills The Finals 2020 werd georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met ROC Friese Poort en andere mbo-scholen.

Skills The Finals is een van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer ‘dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs.

Bezoek Skills The Finals

Kom naar Skills The Finals in WTC Expo Leeuwarden. Tijdens dit gratis beroepenevenement strijden de (v)mbo finalisten in meer dan 50 finales om de beste van Nederland te worden. Voor leerlingen en studenten uit het po- en (v)mbo is er een uniek beroepenoriëntatieprogramma: de LOB-Experience. Ervaar zelf verschillende beroepen, ontvang informatie over stagemogelijkheden, praat met toekomstige werkgevers en ontdek een (vervolg)studie. Het evenement is gratis te bezoeken en tegemoetkoming vervoerskosten voor klassen is mogelijk.

Unieke LOB-Experience

De LOB-Experience is een uniek onderdeel uit van het bezoekersprogramma van Skills The Finals. De LOB-Experience is een loopbaanoriëntatie-programma. Bezoekers kunnen van alles zien, doen, beleven en ervaren. Docenten die samen met hun klas de LOB-Experience van Skills The Finals bezoeken, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de vervoerskosten.

Bezoekersinformatie

Een speciale pagina met alle relevante informatie voor bezoekers. Op deze pagina vind je onder andere:

  • Tips voor tijdens je bezoek
    Bereid je optimaal voor met de nuttige tips
  • Wat is er te doen?
    Bekijk wat er allemaal te doen is tijdens Skills The Finals

Partners Skills The Finals

LOB-Experience

Het loopbaanoriëntatie-programma.
Wat is het en wat mag je verwachten?

Locatie