Team Netherlands Special

Terugblik Team Netherlands Special

Coming up:

Wat is Team Netherlands?

Skills Team Netherlands is het team van jonge vakmensen dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de internationale vakwedstrijden. Een zeer divers team van rond de 30 nationaal mbo-kampioenen.

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen, EuroSkills de Europese kampioenschappen voor beroepen. Meer dan 1.600 jonge vakmensen strijden elk jaar in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel van beste vakman of vakvrouw van Europa of ter wereld.

WorldSkills 2022

De 46e WorldSkills competitie, die eerder werd uitgesteld door Covid-19, vindt plaats van 12 t/m 17 oktober 2022. Team Netherlands doet daardoor in 2021 niet mee aan een internationale vakwedstrijd. 

Shanghai, een internationale metropool, heeft talloze internationale evenementen en wedstrijden georganiseerd en is de bakermat van de Chinese industrie.

Wedstrijdaanbod

Na de Skills Heroes finales hebben de nationaal kampioenen van de mbo wedstrijden de mogelijkheid om zich te selecteren als lid van Team Netherlands en kunnen zij deelnemen aan de internationale vakwedstrijden.

De wedstrijden met een internationaal vervolg tijdens WorldSkills Shanghai 2022 worden op een later moment bekend gemaakt.

Deelnemen aan wedstrijden

Wil je deelnemen aan het EK of WK voor beroepen? Nadat je hebt deelgenomen aan de Skills Heroes vakwedstrijden maak je kans door te gaan naar EuroSkills of WorldSkills. Er gelden enkele criteria voor deelname zoals een maximum leeftijd, de score tijdens de Skills Heroes vakwedstrijden en beschikbaarheid en trainingsuren. Deze criteria worden bekendgemaakt na elke editie van Skills The Finals.

Partners Team Netherlands

Team Netherlands 2019

Benieuwd naar de uitslagen van de laatste editie?

Locatie