Trainen

Wat is jouw doel?

Veel leerlingen doen mee aan Skills Talents om het beste uit zichzelf te halen. En om misschien wel de beste van Nederland te worden. Natuurlijk kan niet iedereen kampioen worden, maar het begint bij ambitie! Durf jij de uitdaging aan te gaan? Wij leggen je uit hoe je goed kunt trainen en geven je een aantal praktische tips.

Trainen voor je wedstrijd

Een goede voorbereiding is het halve werk. Lekker cliché, maar wel waar! Je hebt dan echt een voorsprong op je concurrenten. Docenten kunnen in het CRS van WorldSkills Netherlands oefenopdrachten downloaden. Dat zijn opdrachten van eerdere jaren. Lees ze goed door en oefen ze. Hierdoor weet je wat er van je gevraagd kan worden en hoe een wedstrijdopdracht in elkaar steekt.

 

Tips

Om de beste in je vak te worden ga je de strijd aan met andere deelnemers. Dat geeft soms best wat spanning! Lees de wedstrijdopdracht bij de start van de wedstrijd goed door. Dit helpt om je zenuwen onder controle te houden omdat je weet wat er van je verwacht wordt. Stel je op de hoogte van de regels van de vakwedstrijden. Deelnemers mogen bijvoorbeeld niet praten met bezoekers van het evenement, dat kan zorgen voor puntenaftrek. Vertrouw op wat je kunt en laat je niet afleiden of in verwarring brengen door (het werk van) anderen. Bekijk ook onderstaande video’s met tips van oud-deelnemers.

Wedstrijdinformatie

Bekijk de informatie van jouw wedstrijden