Wat is Skills The Finals?

Het NK voor beroepen

Skills The Finals is hét evenement vol superspannende vakwedstrijden! Zo’n 1.000 finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) strijden twee dagen om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied. Wie wordt de beste bloembinder, metselaar, kok of mechatronicus? Beleef het mee tijdens Skills The Finals 2022 op 31 maart en 1 april in Utrecht. WorldSkills Netherlands organiseert het evenement in nauwe samenwerking met de Utrechtse mbo-scholen ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, Nimeto en Yuverta.

Voor wie is Skills The Finals?

Tijdens Skills The Finals kunnen docenten met hun klas een loopbaanoriëntatie-programma volgen. Voor docenten heeft Skills The Finals alle dagen een interessant programma met masterclasses van bedrijven en workshops over professionalisering. Het evenement is ook te bezoeken als individuele bezoeker. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden.

Het loopbaanorientatieprogramma

Doen, beleven, ervaren. Daar gaat het om bij de LOB-Experience. Met meer dan 50 activiteiten kunnen jongeren zichzelf op een leuke, uitdagende manier oriënteren op hun toekomst. Net als in de echte wereld wordt de praktijk van beroepen nagebootst, zodat jongeren blijvende ervaringen opdoen die te gebruiken zijn voor hun school- en studiekeuze en loopbaandossier.

Bezoeken

Een bezoek is gratis!