Wat is Skills The Finals?

Bezoek Skills The Finals

Officieel zijn er 440 beroepen in Nederland. Hoe weet je als scholier ooit wat je moet kiezen? Bezoek hét beroepenevenement van Nederland op donderdag 21 en vrijdag 22 maart 2024 . Doe, beleef en ervaar. Dit is de plek voor scholieren om te ontdekken welke beroepen er allemaal bestaan. Zo ontdekken ze wat ze leuk vinden en doen belangrijke ervaring op voor hun toekomstige studiekeuze.

LOB Experience

Doen, beleven, ervaren. Daar gaat het om bij de LOB Experience. Met 90 activiteiten kunnen jongeren uit het po, vmbo en mbo zichzelf op een leuke, uitdagende manier oriënteren op hun toekomst. Net als in de echte wereld wordt de praktijk van beroepen nagebootst, zodat jongeren blijvende ervaringen opdoen die te gebruiken zijn voor hun school- en studiekeuze en loopbaandossier. 

Om jongeren het meeste uit hun ervaring te laten halen, werken we in drie stappen: 

1. Voor het event: jongeren doen een interessetest in de klas. Hier komt een type uit. 
2. Tijdens het event: Bij elk type sluiten drie beroepenwerelden aan met tal van activiteiten om te doen.
3. Na het event: terug in de klas worden ervaringen besproken.

Beroepenfinales bekijken

Skills The Finals is hét evenement vol superspannende vakwedstrijden! Ruim 700 finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) strijden twee dagen om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied. Wie wordt de beste bloembinder, metselaar, kok of mechatronicus? 

Voor wie is Skills The Finals?

Tijdens Skills The Finals kunnen docenten met hun klas een loopbaanoriëntatie-programma volgen. Het evenement is ook te bezoeken als individuele bezoeker. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden.

Skills the finals 2024 bezoeken?