Meedoen

Word jij Nederlands kampioen?

Skills Talents zijn vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Jaarlijks worden er in tien vakrichtingen wedstrijden georganiseerd. Ben je mbo-student? Dan kun je meedoen aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. 

Zit jij op het vmbo en houd je van uitdaging? Doe dan mee met Skills Talents! In teamverband ga je de strijd aan met andere vmbo-leerlingen. Eerst tijdens een vakwedstrijd op jouw school, de voorronde. Daarin plaatsen jullie je misschien wel voor de kwalificatiewedstrijden. Hier nemen jullie het op tegen leerlingen van andere scholen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden plaatsen zich voor de finale tijdens Skills The Finals. Hier kun je de beste van Nederland in jouw vakgebied worden!

Doe je mee?

Zit jij op het vmbo en wil je meedoen? Dan kun je je aanmelden op school. Voorwaarde is wel dat jouw school meedoet aan Skills Talents. Je kunt dit checken bij jouw docent en aangeven dat je graag wilt meedoen. Je kunt ons ook altijd een bericht sturen via mail of Instagram als je meer wilt weten of hulp nodig hebt.

Weet jij wat je wilt worden? 

Voor veel jongeren is het kiezen van een beroep of opleiding niet gemakkelijk. Dat snappen we, er is zoveel keuze! Om je een idee te geven wat verschillende beroepen en mbo-opleidingen inhouden hebben we leuke video’s gemaakt. Marije Zuurveld gaat langs bij bijvoorbeeld een etaleur in een groot warenhuis, Kaj Gorgels bezoekt beveiliger Arjan in de gevangenis en Mitchel laat mbo-studenten van beroep swappen. Check de video’s hieronder!

Play Your Skills app

De Play Your Skills app bestaat uit meerdere games die je kunt spelen. Je ontdekt zo op een praktische en makkelijk toegankelijke wijze wat je écht wilt en waar je écht voor staat. Door te weten waar je goed in bent groeit de kans van slagen bij het maken van de juiste studie- en beroepskeuze en kies je voor hetgeen waarbij je persoonlijkheid en talent het beste aansluit.

Wedstrijden

Aan welke wedstrijden kan ik meedoen?