Meedoen aan een EK of WK

Hoe kan ik meedoen?

Er zijn genoeg redenen om mee te doen aan internationale vakwedstrijden! Denk maar eens aan de reis die je maakt, het internationale netwerk dat je opbouwt en de unieke beleving die je de rest van je leven bijblijft. Maar hoe kun je meedoen? Via Skills Heroes. Dat begint met een voorronde op school. Als je doorgaat, ga je naar de kwalificatiewedstrijd voordat je eventueel naar de finale gaat. Als je bij de finale van Skills Heroes een gouden medaille wint, maak je (voor sommige wedstrijden) de meeste kans op een plek in Team Netherlands. Wanneer de nummer 1 niet voldoet aan de eisen, maakt de zilveren medaillewinnaar kans op een plek in Team Netherlands. Met de kandidaten voor Team Netherlands vindt eerst een intakegesprek plaats. Verloopt dit gesprek positief? Dan behoor jij tot het team en kun je beginnen met je trainingen!

Meedoen als docent

Jouw mbo- student op de wedstrijdvloer tijdens WorldSkills of EuroSkills? Stel je toch eens voor… Maar het hoeft niet bij dromen te blijven. Met onder meer de informatiebijeenkomst oriënteren en bereiden we jou en je student voor op het internationale niveau. Bovendien kom je goed beslagen ten ijs op de kwalificatiewedstrijden en Skills The Finals.

Meedoen als student

Elk jaar strijden rond de 1.300 vakmannen en vakvrouwen in wedstrijdvorm om de titel beste vakman of vakvrouw van Europa of van de wereld. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die onze aardbol rijk is. Dit is natuurlijk de belangrijkste reden om zelf mee te willen doen.

En verder? Je maakt een hele toffe ervaring mee, ontwikkelt een sterke band met de andere deelnemers van Team Netherlands, bouwt een internationaal netwerk op én leert heel veel van je beroep. Kortom, een opstap naar de top in jouw vakgebied!

Team Netherlands

Bekijk de mbo’ers in het team