Samenwerken aan de toekomst van vakmanschap

Ontdek de voordelen

Draag bij aan het succes van jong talent

Winnaars worden ambassadeurs van een opleiding, beroep en sector en leveren positieve publiciteit op voor de sector, de werkgever én de opleider.

De prestatie op internationaal niveau is onlosmakelijk verbonden aan de training van de deelnemers. Om op topniveau te presteren moet op topniveau worden getraind. Dit niveau kan alleen bereikt worden door samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Zonder betrokkenheid van de sector wordt de trainings- en internationale top niet gehaald. Het onderwijs gaat er vol voor. Draag bij aan het succes en ga de samenwerking aan!

Het succes van Team Netherlands hangt af van de training die voorafgaat aan deelname aan EuroSkills of WorldSkills. Om deelnemers zo goed mogelijk klaar te stomen zijn er beroeps-experts en bedrijven betrokken die de training mogelijk maken. Hoe beter de training, hoe beter de prestatie op internationaal niveau.

“Bols Bartending Academy nodigde mij uit om bij hun de advanced bartending cursus te volgen. Hier leerde ik enorm veel over dranken, cocktails en mixology, waardoor ik tijdens het EK een te gekke eigen cocktail wist te maken”

Fabiënne Bakker – gastvrouw

Voordelen samenwerking:

Versterk de ontwikkeling van jonge ambassadeurs

Door een nationaal kampioen en begeleidende docent(en) een optimaal trainingstraject aan te bieden, ontwikkelen docent én student zich. Betrokken docenten nemen deze (nieuwe) kennis en vaardigheden mee in hun beroepspraktijk. De nationaal kampioen begint met een vliegende start aan zijn arbeidsmarktcarriere én kan ingezet worden als (jonge) ambassadeur van (bijvoorbeeld) Leven Lang Ontwikkelen.

Onderwijs en bedrijfsleven werken samen naar succes

Door samen vorm te geven aan het optimale trainingsklimaat en -traject worden kennis én ervaringen opgedaan die in het onderwijs verder toegepast kunnen worden. Door samen op te trekken in communicatie en publiciteit bereiken we een bredere doelgroep en werken we aan een positieve beeldvorming over beroep en opleiding.

Erkenning van jong vaktalent uit de branche

Met het aanbieden van trainingen en masterclasses voor de nationaal kampioen of de top van talentvol vakmanschap worden starters beloond voor én uitgedaagd om hun ambitie te tonen. Erkenning van excellentie daagt nog meer toekomstige studenten uit het beste uit zichzelf te halen: het niveau gaat omhoog.

Versterk de Nederlandse concurrentiepositie op de internationale arbeidsmarkt

Deelname aan een EK of WK in vakmanschap geeft de kans om Nederlands jong vakmanschap te benchmarken. Waar staan we internationaal? Wat is er nodig om de top te bereiken? Deze kennis kan ingezet worden om arbeidsmarktkansen te vergroten en arbeidspotentieel aan te trekken: wie wil er nu niet werken waar de top van jong vakmanschap wordt opgeleid?!

Ontwikkel het gevoel van trots op vakmanschap en mbo-opleidingen in Nederland

Successen roepen trots op. Trots op opleiding, beroep en sector. Draag bij aan de ontwikkeling van trots, draag bij aan de ontwikkeling van jong talent en zet deze ambassadeurs in. Nationaal kampioenen en deelnemers aan EK’s en WK’s spreken positief over hun opleiding en beroep, zijn aanjagers van instroom en een positief voorbeeld voor andere jongeren. Werk aan trots en beeldvorming. Werk aan de top van jong vakmanschap. “Topsport zorgt voor meer breedtesport.”

Bouwmensen Rivierengebied! Hét bedrijf achter Team NL deelnemer Daan Weijgertze

Het is hem gelukt! Daan Weijgertze (bouwtimmeren) pakt goud in Boedapest tijdens EuroSkills 2018. Daan: “Ik ging voor goud, dat was het doel!” Daan mag zich de beste bouwtimmerman van Europa noemen.

Haal meer uit je toekomst door deelname aan Skills Heroes!

Meedoen aan Skills Heroes vakwedstrijden is leuk, leerzaam en uitdagend. Wat levert het op voor studenten en hoe kan deelname aan vakwedstrijden je helpen aan een mooie toekomst?

Technische Skills

Skills Heroes biedt jaarlijks meer dan 50 vakwedstrijden aan in 7 sectoren. 1 van deze sectoren is Techniek, bouw en infra. Hieronder vallen onder andere de wedstrijden lasser, elektrotechnicus gebouwen en sanitaire- en verwarmingstechnicus.

Contact

Wij helpen u graag verder

Aline Soerdjpal
Sponsor- en Relatiemanager
06 276 530 84
partners@worldskillsnetherlands.nl

Cindy Breaux
Sponsor- en Relatiemanager
06 254 414 65
partners@worldskillsnetherlands.nl

Team Netherlands partners

VakKing 2018 op NPO

In deze documentaire-serie zetten jonge mbo-vakmensen alles op alles om in hun vakgebied de allerbeste van Europa te worden. De passie voor hun vak bezorgde hen een plek op de Europese kampioenschappen, EuroSkills. Begeleid door coaches worden ze klaargestoomd om in Boedapest de prestatie van hun leven neer te zetten. Nemen ze een medaille mee naar huis?

Nog meer voordelen op een rij

Bijdragen aan de prestaties van Team Netherlands levert voordelen op voor alle partijen! Het onderwijs, de werklieden van de toekomst en voor het bedrijfsleven. Hieronder een opsomming van nog meer voordelen:
 • Versterk ontwikkeling van jonge ambassadeurs voor vak en opleiding
 • Partijen (onderwijs en bedrijfsleven) bij elkaar brengen én samen succes creëren
 • Benchmark het Nederlandse (mbo en hbo) onderwijs
 • Benchmark de Nederlandse economie
 • Versterk de Nederlandse concurrentiepositie op de internationale arbeidsmarkt
 • Nederland een (groter) podium geven op het internationale toneel van vakwedstrijden
 • Erkenning van jong vaktalent vanuit de branche
 • Ontwikkel het gevoel van trots op vakmanschap en mbo-opleidingen in Nederland
 • Stimuleer ‘toekomstige’ teams om het hoogst haalbare na te streven door trainingen en connecties te faciliteren
 • Wakker trots aan bij werkgevers, branches en onderwijsinstellingen
 • Meer werken/ trainen op Europese standaarden, start al in NL traject
 • Partner als ‘autoriteit’ gezien door onderwijs (potentiele afname van producten)
 • Partner wordt geassocieerd met excellentie
 • Meer mogelijkheden tot creëren van content
 • Samenwerking levert succes op voor onderwijs en bedrijfsleven
 • Aanwakkeren van trots en ambitie bij docenten
 • Voorbeeld zijn in trainingstraject voor andere vakwedstrijden
 • Het bewust maken van studenten van vliegende start carrière bij deelname aan vakwedstrijden

Leer het team kennen

Bekijk alle Nederlandse deelnemers