Meedoen

Word jij Nederlands kampioen?

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Jaarlijks worden er in ongeveer 50 vakrichtingen wedstrijden georganiseerd. Ben je vmbo-leerling? Dan kun je meedoen aan Skills Talents!

Zit jij op het mbo en houd je van uitdaging? Doe dan mee met Skills Heroes! En ga de strijd aan met andere mbo-studenten. Eerst tijdens een vakwedstrijd op jouw school, de voorronde. Daarin plaats je je misschien wel voor de kwalificatiewedstrijden. Hier neem je het op tegen studenten van andere scholen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden plaatsen zich voor de finale tijdens Skills The Finals. Hier kun je de beste van Nederland in jouw vakgebied worden! Als winnaar kun je mogelijk zelfs meedoen aan internationale vakwedstrijden.

Doe je mee?

Bijna alle mbo-scholen hebben een Skills coördinator. Dat is iemand die op de school werkt en nauw bij de wedstrijden betrokken is. Zowel docenten als studenten kunnen aan hun Skills coördinator op school meer informatie vragen over Skills Heroes of zich aanmelden. Je kunt ons ook altijd even een berichtje sturen op Instagram of e-mail als je meer wil weten of hulp nodig hebt.

Hoe is het om mee te doen aan Skills Heroes?

Deze achtdelige serie hebben we gemaakt om je te laten zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales. In elke aflevering zie je een thema terug; vakmanschap, ondernemen, duurzaamheid, toekomst, kwaliteit en creativiteit. Je volgt deelnemers tijdens hun wedstrijd, maar ook komen er oud-deelnemers aan het woord en zien we deskundigen uit het werkveld.

Wedstrijden

Aan welke wedstrijden kan ik meedoen?