Meedoen

Word jij Nederlands kampioen?

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Jaarlijks worden er in ongeveer 50 vakrichtingen wedstrijden georganiseerd. Ben je vmbo-leerling? Dan kun je meedoen aan Skills Talents!

Zit jij op het mbo en houd je van uitdaging? Doe dan mee met Skills Heroes! En ga de strijd aan met andere mbo-studenten. Eerst tijdens een vakwedstrijd op jouw school, de voorronde. Daarin plaats je je misschien wel voor de kwalificatiewedstrijden. Hier neem je het op tegen studenten van andere scholen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden plaatsen zich voor de finale tijdens Skills The Finals. Hier kun je de beste van Nederland in jouw vakgebied worden! Als winnaar kun je mogelijk zelfs meedoen aan internationale vakwedstrijden.

Doe je mee?

Bijna alle mbo-scholen hebben een Skills coördinator. Dat is iemand die op de school werkt en nauw bij de wedstrijden betrokken is. Zowel docenten als studenten kunnen aan hun Skills coördinator op school meer informatie vragen over Skills Heroes of zich aanmelden. Je kunt ons ook altijd even een berichtje sturen op Instagram of e-mail als je meer wil weten of hulp nodig hebt.

Weet jij wat je wilt worden? 

Voor veel jongeren is het kiezen van een beroep of opleiding niet gemakkelijk. Dat snappen we, er is zoveel keuze! Om je een idee te geven wat verschillende beroepen en mbo-opleidingen inhouden hebben we leuke video’s gemaakt. Marije Zuurveld gaat langs bij bijvoorbeeld een etaleur in een groot warenhuis, Kaj Gorgels bezoekt beveiliger Arjan in de gevangenis en Mitchel laat mbo-studenten van beroep swappen. Check de video’s hieronder!

Play Your Skills app

De Play Your Skills app bestaat uit meerdere games die je kunt spelen. Je ontdekt zo op een praktische en makkelijk toegankelijke wijze wat je écht wilt en waar je écht voor staat. Door te weten waar je goed in bent groeit de kans van slagen bij het maken van de juiste studie- en beroepskeuze en kies je voor hetgeen waarbij je persoonlijkheid en talent het beste aansluit.

Wedstrijden

Aan welke wedstrijden kan ik meedoen?