Skills Academy

Challenges

LOB-route

Masterclasses

Tutorials

Keuzedeel

Welkom bij Skills Academy. De opleidingsomgeving waar je door middel van onder andere challenges, masterclasses en tutorials jezelf en jouw leerlingen en studenten uit kunt dagen. Waarmee ga jij aan de slag?

Challenges

Daag met de challenges je leerlingen en studenten uit! Maar liefst 33 (praktijk)opdrachten zijn vanaf september online beschikbaar. Deze zijn inzetbaar in je onderwijsprogramma, maar je kunt ze ook gebruiken ter voorbereiding op vakwedstrijden. Wij helpen om uit te dagen, te inspireren en te motiveren.

LOB-route

De LOB-route bestaat uit praktische lessen met ondersteunende video’s waarmee je als docent aan de slag kunt in de klas. Iedere les (sector of beroep) bestaat uit een lesbrief voor de docent en een werkblad voor de leerling. De LOB-route is ontwikkeld door vak-experts en oud-deelnemers met actuele relevante kennis van de werkvloer.

Masterclasses

Een inspirerende masterclass gegeven door een expert uit het vak! Dat zorgt voor een leuke afwisseling. De masterclasses zijn korte en bondige (online) praktijkgerichte presentaties en vak demonstraties gegeven door enthousiaste experts uit de beroepspraktijk. We releasen vanaf februari iedere week masterclasses van verschillende beroepen die je kunt downloaden en opnemen in je lesprogramma.

Tutorials

Bekijk onze tutorials die de deelname aan vakwedstrijden makkelijker maken. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een voorronde of kwalificatiewedstrijd? Waar moet je op letten? Wij leggen het uit! Daarnaast vind je hier ook inhoudelijke tutorials over opdrachtontwikkeling en opdrachtuitvoering. Wil je deze tutorials bekijken dan heb je een actief account nodig in ons CRS (Competitie Registratie Systeem).

Keuzedeel

Met dank aan Rijn IJssel, Deltion en ROC Friese Poort is sinds 1 juni het lesmateriaal voor het keuzedeel beschikbaar. Skills coördinatoren en docenten kunnen het keuzedeel downloaden vanuit het CRS. Heb je geen toegang tot het CRS? Benader dan de Skills coördinator van de mbo-instelling waar je werkt. Vind mijn Skills coördinator. Het keuzedeel is inzetbaar op alle opleidingen binnen jouw school.

Het lesmateriaal bestaat uit:

Werkboek voor de student;

  • 4 hoofdstukken
  • diverse opdrachten
  • inspirerende video’s

Docentenhandleiding;

  • Aandachtspunten
  • Tips
  • Extra opdrachten

Zowel het werkboek als de docentenhandleiding is naar eigen inzicht in te zetten en te gebruiken. Zo kan het werkboek in zijn geheel of per hoofdstuk als hardcopy of online worden gebruikt.

Examen
Examenleverancier ESS heeft een keuzedeelexamen Excellent vakmanschap ontwikkeld. Het is een ontwikkelingsgericht examen dat in de vorm van een portfolio, bestaande uit 3 voorwaardelijke opdrachten, de ontwikkeling naar excellent vakmanschap examineert. De invulling en opbouw van het examen sluit goed aan op het lesmateriaal en kan daarom samen worden ingezet.