Voorronde organiseren

Waarom een voorronde organiseren?

WorldSkills Netherlands biedt voor alle Skills Heroes vakwedstrijden voorronde-opdrachten aan. Hiermee kan de school zelf een of meerdere voorronden organiseren. Voorronden zijn voor meerdere doeleinden in te zetten en hebben veel toegevoegde waarde voor de studenten, de docent en voor de school zelf. Een voorronde organiseer je binnen een paar stappen in het CRS. Wanneer je een voorronde in het CRS organiseert, ontvang je beoordelingsformulieren, een inventarislijst en last but not least… De certificaten van deelname voor studenten. Vragen over het CRS kun je altijd stellen via info@skillsheroes.nl.

R

Momentopname voor studenten, waar staan zij nu? 

R

Eerlijke selectie deelnemers aan Skills Heroes kwalificatiewedstrijd

R

Studenten kennis laten maken met vakwedstrijden

R

Studenten op een andere manier beoordelen en voortgang meten

R

Voorrondes als feestelijke dag inzetten en er een speciale gelegenheid van te maken

R

De school en de opleiding positief op de kaart zetten door voorrondes te promoten

R

Voorrondes inzetten als onderdeel van het onderwijsprogramma

Geef de voorronde aan ons door

Wedstrijdopdrachten

De voorrondeopdrachten zijn vanaf 1 september beschikbaar via skillscrs.nlBij de opdrachten zitten eveneens de beoordelingscriteria en de inventarislijst.

De wedstrijdopdrachten liggen in de lijn met de opdrachten die de studenten tijdens de kwalificatie en de nationale finale maken en voldoen aan de kwalificatie-eisenvan het mbo.

Promoot voorronden binnen de school en erbuiten!

Voorronden kunnen uitstekend ingezet worden tijdens open dagen, als verbindingstool binnen de school of af start van het nieuwe schooljaar. Om van voorronden een feestje te maken kun je de samenwerking aangaan met de communicatie-afdeling van WorldSkills Netherlands. Samen kunnen we de communicatie-uitingen afstemmen en optrekken om op social media de voorronde te promoten. Mooie exposure voor jouw school! Maak de voorronde dag af met een prijsuitreiking en vergeet niet om bedrijfsleven en andere betrokkenen uit te nodigen om van de voorronde een succes te maken.

Meer weten over meer doen met voorrondes? Neem contact op met onze communicatie afdeling: communicatie@worldskillsnetherlands.nl

v

Geef bij je Skills coördinator aan dat je een voorronde gaat organiseren

1

z

Nodig alle klassen uit! Iedereen kan meedoen. Denk eraan een aantal assistentes aan te wijzen die kunnen helpen met CRS invoer.

2

Denk er ook eens aan om oud-deelnemers in te zetten als juryleden.

3

Maak er een feestje van! Uitreiking, sponsoren uitnodigen, ouders, pers! Deel de leukste foto’s met #skillsheroes.

4

Voorbeeld promotie

Voorronde MBO Amersfoort