Aanmelden

Motiveer leerlingen het beste uit zichzelf te halen

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Er zijn in totaal 10 verschillende wedstrijden waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Skills Talents bestaat uit een voorronde, een kwalificatiewedstrijd en de nationale finale.

Meedoen aan Skills Talents heeft veel voordelen. Deelnemers krijgen de kans te excelleren in hun vak. Maar ook ontwikkelen ze hun talenten, worden ze enthousiast over hun vak en inspireren ze andere jongeren om voor beroepsonderwijs te kiezen. Ze zorgen voor een goede voorbereiding op het eindexamen omdat de lesstof past in het PTA (Programma voor Toetsing en Afsluiting). De vakwedstrijden zorgen verder voor vaktrots, bij de (begeleidende) docenten én de jongeren.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan Skills Talents en wil je meer weten over aanmelden en het CRS (competitie registratie systeem) neem dan contact op met info@skillstalents.nl

Meld je leerlingen aan voor de vakwedstrijd:

Skills Talents vakwedstrijden verder verbeterd 

Steeds meer scholen bieden hun vmbo-leerlingen de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan de Skills Talents vakwedstrijden. Door het groeiend aantal deelnemers kijken wij ieder jaar opnieuw naar de beste manier om wedstrijden te organiseren. Het doel is om binnen de beoogde kwaliteit zoveel mogelijk leerlingen de gelegenheid te bieden om mee te doen. Daarom is een aantal organisatorische zaken veranderd waardoor er in het komende jaar nog meer leerlingen kunnen meedoen aan Skills Talents. 

Wedstrijdopdrachten

De wedstrijdopdrachten van Skills Talents sluiten aan op de eindtermen van het vmbo en kunnen daarom worden ingezet als lesmateriaal. Ook kunnen ze (tussentijdse) toetsen vervangen.

Wedstrijdopdrachten onderscheiden zich van examens door de gewogen beoordeling, waarbij excellentie én voor het beroep essentiële onderwerpen een hogere waardering opleveren.

In samenwerking met Stichting Platforms Vmbo (SPV) is een handleiding geschreven hoe je de wedstrijden van Skills Talents in jouw Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) kunt integreren.

 

Meer informatie

Heb je vragen over het aanmelden of over het CRS? Je kunt contact opnemen met Skills Talents: info@skillstalents.nl