Economie & Ondernemen

Hoe ziet de wedstrijdopdracht eruit?

Deze wedstrijd is voor economische en ondernemende talenten die weten wat er voor nodig is om succesvol te zijn. Tijdens de wedstrijd verzorgt het vakteam de promotie, inkoop en verkoop, maar ook de logistiek en administratie. Ze demonstreren dat verkopen meer is dan alleen een vlotte babbel. Organiseren, schrijfvaardigheid, plannen en het bijhouden van de administratie zijn allemaal onderdelen die in deze wedstrijd aan de orde komen. De wedstrijd is gebaseerd op de modules van het profiel Economie & Ondernemen.

Ervaringen uit het veld

  • "Gewoon een keer meedoen. Het kost je wat tijd qua voorbereiding, maar het levert voor jouw leerlingen geweldig veel voordeel op en daar geniet je zelf ook van als het goed is!" Docent Calvijn College Krabbendijke, Kerkpolder
  • “Het is een indrukwekkende dag, contact met collega’s en een inkijkje in mbo-opleidingen, en de workshops waren interessant.” Docent Kei College

Voorronde Economie & Ondernemen

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel leerlingen deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en neemt 2 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Leerlingen kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Economie & Ondernemen

Het wedstrijdseizoen 2021-2022 is van start gegaan! Informatie over de kwalificatiewedstrijd is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de kwalificatiewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Finale Economie & Ondernemen

In maart 2022 vinden de Skills Talents finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Ga je naar het mbo?

Als je straks naar het mbo gaat kun je ook meedoen aan wedstrijden: Skills Heroes!
Deze wedstrijden van Skills Heroes sluiten aan op je huidige opleiding:

Economie & Ondernemen wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Talents wedstrijden.