Bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Deelnemers zijn werkzaam als medewerker van administratiekantoor SG, gevestigd in Est. Administratiekantoor SG heeft twee afdelingen: Accountancy & Bedrijfsadvies en Belastingadvies. Zij werken tijdens de finale als assistent voor beide afdelingen.

Wat doe je als Bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker?

Als bedrijfsadministrateur of financieel administratief medewerker ben je werkzaam op de administratie van een bedrijf of instelling. Je hebt inzicht in het boekhoudproces en bijbehorende fiscaliteiten en houdt overzicht over de administratie inclusief alle sub-administraties. Je werkzaamheden zijn enerzijds gericht op het controleren, beheren en bijwerken van de dagboeken en anderzijds op het assisteren bij periodeafsluitingen en de aangiftes omzetbelasting. Er wordt van je verwacht dat je een klantgerichte opstelling hebt in de contacten met crediteuren en debiteuren. Ook beschik je over het vermogen je in te leven in de situatie en wensen van de klant. Dit geldt ook voor contacten met 'interne klanten'. Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels zijn belangrijk.

Voorronde Bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden