Verkoopspecialist

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan aan de slag met het opzetten van een eigen pop-up-store, van waaruit zij producten verkopen. Het komt aan op creativiteit en verkoopvaardigheden. Ze bouwen hun winkel van nul af aan en komen zo alle facetten van het beroep verkoopspecialist tegen.

Wat doe je als Verkoopspecialist?

Als verkoopspecialist in de detailhandel werk je in uiteenlopende winkelformules in zowel het mkb als het gwb, in de food of non-food sector. Je bent breed opgeleid voor de detailhandel en kunt worden ingezet binnen heel verschillende branches: levensmiddelen, educatie en vrijetijdsartikelen, persoonlijke verzorging, huishoudelijke artikelen en doe-het-zelf artikelen. Je voert werkzaamheden uit in de winkel én het magazijn. Je bent dé expert op het gebied van het assortiment dat je verkoopt. Het adviseren en overtuigen van klanten is jou op het lijf geschreven. Je lost graag problemen van klanten op, durft hulp te vragen aan collega's of leidinggevenden en bent in staat tot zelfreflectie.

Voorronde Verkoopspecialist

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Verkoopspecialist

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Verkoopspecialist

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Verkoopspecialist wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden