Verkoopspecialist

Wat is de wedstrijdopdracht?

De wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Enerzijds spelen deze in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Anderzijds doen deze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemer.

Deelnemers van de wedstrijd Verkoopspecialist worden uitgedaagd om in een gesimuleerde omgeving hun verkoop skills te laten zien. Zo mogen zij zich richten op het opzetten van bijvoorbeeld een Pop-up store of nieuw verkoopconcept. Het verzorgen van de ontvangst en verwerking van goederen, het maken van een artikelpresentatie en het inrichten van de verkoop-en opslagruimte maken onderdeel uit van de wedstrijd. Daarnaast zijn de deelnemers verantwoordelijk voor de verkoop en is het verlenen van advies en service aan de klanten belangrijk.

Voorronde Verkoopspecialist

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Verkoopspecialist

De informatie over de kwalificatiewedstrijd/finale wordt op een later moment bekendgemaakt.

Finale Verkoopspecialist

De informatie over de kwalificatiewedstrijd/finale wordt op een later moment bekendgemaakt.

Verkoopspecialist wordt mogelijk gemaakt door:

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?