Managementassistent

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd werken de finalisten als managementassistenten voor de Porseleinen Schotel. Zij werken geheel zelfstandig en krijgen in totaal dertien en een half uur de tijd om verschillende opdrachten uit te voeren.

Wat doe je als Managementassistent?

Als managementassistent zorg je ervoor dat het management voortdurend inzicht heeft in de voortgang van de werkzaamheden. Je adviseert het management door het aandragen van oplossingen voor problemen die gerelateerd zijn aan jouw taken. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en de organisatie van de activiteiten, voor het reageren op verzoeken en klachten en je speelt in op wisselende/onverwachte omstandigheden. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je werkt zelfstandig binnen de gegeven taakstelling en hebt coördinerende taken, maar stemt ook af met directe collega's. Je moet inzicht in en overzicht over de informatiestromen houden en de acties die hieruit voortvloeien proactief oppakken/delegeren.

Voorronde Managementassistent

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Managementassistent

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Managementassistent

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Managementassistent wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden