"Ik vind het een eer, zeker als het eerste meisje van bouwtimmeren, dat ik mee mag met Team NL. Wie weet biedt dit ook kansen om nog beter en groter te worden in mijn vak."

Binnen het internationale programma van Team Netherlands 2022 gaan de studenten unieke ervaringen opdoen, maken zij kennis met studenten uit andere Europese landen en kunnen zij hun krachten meten op een internationaal podium. Yvanka ging van 5 t/m 7 juli de strijd aan tijdens het EK bouwtimmeren, het European Carpentry Championship 2022, in Keulen. Helaas. Yvanka heeft i.v.m. ziekte de wedstrijd moeten staken. Ze leefde er enorm naartoe. We zijn trots op Yvanka dat ze de uitdaging aanging. Lees meer over haar deelname in de liveblog.

Deelnemers gingen aan de slag met een gedeelte van een kapconstructie. Voor het maken van deze constructie zijn alle timmer-vaardigheden nodig. Denk hierbij aan: tekening lezen, uitslagen maken, exact aftekenen, goed zagen en alles perfect in elkaar monteren. Yvanka vertelt ons wat ze zo mooi vindt aan haar vak: “Dat je dingen maakt die anderen niet kunnen maken. En natuurlijk het blij maken van mensen doet me goed!”

Werkgever: Bouwbedrijf Jonker en Meijerhof (Espeq).