Liveblog: Yvanka gaat strijd aan in European Carpentry Championship 2022

4 juli 2022 | Team NL

Binnen het internationale programma van Team Netherlands 2022 doen studenten unieke ervaringen op, maken zij kennis met studenten uit andere Europese landen en kunnen zij hun krachten meten op een internationaal podium. Yvanka de Reus van Horizon College / ESPEQ reist naar Keulen om deel te nemen aan het European Carpentry Championship 2022. De wedstrijd vindt plaats in Cologne Deutz Exhibition Centre. Yvanka doet onder begeleiding van haar coach/expert Robin Berkhout en trainer Hans Neefjes mee aan de wedstrijd.

6 juli 11.00 uur

Helaas. Yvanka heeft i.v.m. ziekte de EK-wedstrijd bouwtimmeren in Keulen moeten staken. Ze leefde er de afgelopen weken enorm naartoe. We zijn trots op Yvanka dat ze de uitdaging aanging.

5 juli 10.00 uur
Het startsein is gegeven! Goooo Yvanka!
Vandaag krijgen ze de tekening van module 1. Ze moeten een dakconstructie uitslaan, het hout afschrijven, het hout bewerken en assembleren tot een compleet geheel.

5 juli 08.30 uur
Opening European Carpentry Championship 2022
Alle deelnemers lopen met de vlag van hun land door de hallen om de wedstrijd officieel te openen. De deelnemers zijn nu bezig om de opdracht door te lezen. Na 20 minuten hebben ze de tijd om vragen te stellen over de opdracht.

4 juli 19.00 uur
Dom van Keulen
De deelnemers gaan op excursie naar de Dom van Keulen. Daarna hebben Yvanka en haar team in een restaurant typisch Duits gegeten. Morgen start de 1e wedstrijddag!

4 juli 12.00 uur
Werkplek verkennen
Morgen, 5 juli, begint de wedstrijd. De werkplekken zijn zojuist verloot en vandaag heeft Yvanka tijd om haar werkplek te verkennen en in te richten. In de onderstaande video en foto’s is haar werkplek te zien.

3 juli 09.00 uur
Klaar voor vertrek!
Yvanka vertrekt zondag met een volgeladen bus richting Duitsland. Haar coach/expert Robin is zaterdag 2 juli richting Keulen vertrokken om kennis te maken met de experts van de overige deelnemers.

 

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief