Liveblog: Yvanka gaat strijd aan in European Carpentry Championship 2022

4 juli 2022 | Team NL

Binnen het internationale programma van Team Netherlands 2022 doen studenten unieke ervaringen op, maken zij kennis met studenten uit andere Europese landen en kunnen zij hun krachten meten op een internationaal podium. Yvanka de Reus van Horizon College / ESPEQ reist naar Keulen om deel te nemen aan het European Carpentry Championship 2022. De wedstrijd vindt plaats in Cologne Deutz Exhibition Centre. Yvanka doet onder begeleiding van haar coach/expert Robin Berkhout en trainer Hans Neefjes mee aan de wedstrijd.

6 juli 11.00 uur

Helaas. Yvanka heeft i.v.m. ziekte de EK-wedstrijd bouwtimmeren in Keulen moeten staken. Ze leefde er de afgelopen weken enorm naartoe. We zijn trots op Yvanka dat ze de uitdaging aanging.

5 juli 10.00 uur
Het startsein is gegeven! Goooo Yvanka!
Vandaag krijgen ze de tekening van module 1. Ze moeten een dakconstructie uitslaan, het hout afschrijven, het hout bewerken en assembleren tot een compleet geheel.

5 juli 08.30 uur
Opening European Carpentry Championship 2022
Alle deelnemers lopen met de vlag van hun land door de hallen om de wedstrijd officieel te openen. De deelnemers zijn nu bezig om de opdracht door te lezen. Na 20 minuten hebben ze de tijd om vragen te stellen over de opdracht.

4 juli 19.00 uur
Dom van Keulen
De deelnemers gaan op excursie naar de Dom van Keulen. Daarna hebben Yvanka en haar team in een restaurant typisch Duits gegeten. Morgen start de 1e wedstrijddag!

4 juli 12.00 uur
Werkplek verkennen
Morgen, 5 juli, begint de wedstrijd. De werkplekken zijn zojuist verloot en vandaag heeft Yvanka tijd om haar werkplek te verkennen en in te richten. In de onderstaande video en foto’s is haar werkplek te zien.

3 juli 09.00 uur
Klaar voor vertrek!
Yvanka vertrekt zondag met een volgeladen bus richting Duitsland. Haar coach/expert Robin is zaterdag 2 juli richting Keulen vertrokken om kennis te maken met de experts van de overige deelnemers.

 

Connect:

Laatste nieuws

Binnen de groenbranche kun je heel veel kanten op

Lekker buiten bezig zijn, met je handen in de aarde. Veelzijdig werk, waarvan je aan het eind van de dag direct resultaat ziet. Wie wil dat nou niet? “De groenbranche staat te springen om mensen!”, vertelt Violette Kout van TRI Groei in Groen. TRI is partner van...

Philadelphia zet finalisten aan het denken over meesterschap

Grijp je in als iemand met een beperking zonder rijbewijs op een brommer wil wegrijden? Of wat als iemand een eigen telefoon wil, maar daar eigenlijk niet mee om kan gaan. Over dit soort kwesties bogen vijf mbo-studenten zich tijdens een speciale masterclass van...

Videos

Nieuwsbrief