"Ik vind het een eer om voor Team NL uit te komen om in mijn vakgebied aan de rest van de wereld te laten zien wat ik kan."

Resultaat WorldSkills:

Behaalde plaats: 3e

Binnen het internationale programma van Team Netherlands 2022 gaan de studenten unieke ervaringen opdoen, maken zij kennis met studenten uit andere Europese landen en kunnen zij hun krachten meten op een internationaal podium. Mitch van der Heijden doet van 12 t/m 17 november mee aan Startech’s Days in Ciney. Meer informatie: https://www.worldskillsbelgium.be/.

Deelnemers maken verschillende opdrachten. Eerst ontvangen zij de werkorder, daarna bekijken ze de technische handleidingen van de auto. Vervolgens voeren ze een aantal reparaties uit aan verschillende auto’s. Ze controleren de auto’s zorgvuldig en vervangen de juiste onderdelen. Mitch vertelt ons wat hij zo mooi vindt aan zijn vak: “In de auto’s van tegenwoordig zitten veel verschillende technieken waar veel in te leren is en daardoor is mijn werk erg afwisselend. Ook de leerstof over nieuwe, elektrische auto’s vind ik erg interessant.”

Werkgever: Ik werk bij mijn vader zijn autobedrijf: autobedrijf van der Heijden. Daarnaast loop ik stage bij van Roosmalen Volvo dealer.