"Where there is a skill, there is a way!"

Resultaat WorldSkills:

Behaalde plaats: 15e
Medal of excellence: De kandidaat heeft een boven gemiddelde score behaald.

Wedstrijdomschrijving:
De deelnemers leggen een veelzijdige installatie aan conform tekening. De sanitaire- en verwarmingstechnicus werkt zelfstandig onder regie van een uitvoerder, opzichter of technicus. Hij is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk en organiseert in opdracht zelf zijn werkzaamheden.

Wat maakt jouw vak zo mooi?
Wat ik zo mooi vind aan mijn vak is de klant tevreden te stellen met de werkzaamheden die ik verricht. Dit kan zijn bijvoorbeeld: een kapotte CV-ketel vervangen in de winter. De klant heeft anders geen warm water, of nog erger: een koud huis.

Sander werkt bij IW Nederland:
Sander is intussen al 5 jaar in dienst bij opleidingsbedrijf IW, hij werkt met veel plezier in de installatietechniek bij zijn leerbedrijf van der Sluis in Genemuiden. Ik heb Sander zien groeien vanaf zijn 15e, nu is hij intussen een monteur met aardig wat ervaring en bezig om zich naar vakvolwassenheid te ontwikkelen. Dat gaat zeker goed komen! Vorig jaar zijn we samen naar Cheboksary geweest op trainingskamp en hebben daar samen veel ervaring opgedaan, Sander als deelnemer voor WorldSkills Kazan en ik als expert. Daarna natuurlijk Kazan, dat was fantastisch. Nu iedere donderdag in de opleidingswerkplaats van IW in Genemuiden druk aan het trainen voor EuroSkills Graz in januari 2021. Daar gaat hij 100% voor een podium plek!