"Life begins at the end of your comfort zone"

Resultaat WorldSkills:

Behaalde plaats: 7e
Medal of excellence: De kandidaat heeft een boven gemiddelde score behaald.

Resultaat EuroSkills:

Behaalde plaats: 9e
Medal of excellence: De kandidaat heeft een boven gemiddelde score behaald.

Wedstrijdomschrijving
De wedstrijd gastvrouw bestaat voor Fabienne onder meer uit banquet, casual dining, fine dining en bar met haar cocktails. Daarnaast gaat het telkens om de mise en place, de gastvrijheid, de advisering en uitleg van de diners en het uitserveren ervan. Wijnproeven en decanteren en likeurherkenning maken een wezenlijk onderdeel uit van de wedstrijd, waar de gasten door de organisatie zijn uitgenodigd.

Beroepomschrijving
“Als gastvrouw ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van gasten tijdens bijvoorbeeld een lunch of diner. Het analyseren en adviseren van dranken en het blind kunnen herkennen van gedistilleerde dranken maakt onderdeel uit van het vak. Ook moet je tafelbereidingen beheersen, zoals het trancheren van vlees, fileren van vis en het bereiden van klassieke sauzen.”

Wat maakt jouw vak mooi?
“Het is heel mooi dat je als gastvrouw echt een belevenis voor gasten kunt creëren. Het maakt mij dan ook oprecht blij als ik gasten zie genieten tijdens hun uitje. Het is een vak waarin je nooit bent uitgeleerd, ik vind het zo tof dat ik altijd zou kunnen sparren over mijn vak.”