"Het lijkt me een hele mooie ervaring en ik kijk er naar uit!"

Wedstrijdomschrijving:
Samen met mode maat specialist Erik Kierkels ga ik tijdens de wedstrijd een collectie concept ontwikkelen, schetsen maken, stoffen en fournituren kaarten samenstellen, digitale technische tekeningen maken en uiteindelijk vertalen tot een tastbaar kledingstuk.

Wat maakt jouw vak zo mooi?
Het leuke aan mijn vak is dat je je eigen idee, of dat van een ander waar kan maken. Iets te kunnen maken vanuit een tekening tot het eindresultaat.

Madelief werkt bij Hoogenboom Mode:
In de zomer van 2018 solliciteerde Madelief bij ons naar een stageplaats op ons vermaak-atelier. Hoogenboom Mode is een kledingwinkel die als service de kleding voor haar klanten grotendeels zelf vermaakt. Madelief is heel erg bescheiden. Echter, al naar een paar weken bleek ze een kei te zijn op ons vermaak-atelier. Niet alleen haar directe collega’s waren enthousiast, ook onze verkopers. Haar stage was maar kort dus we hebben haar snel een contract aangeboden. Madelief combineert nu haar werkzaamheden bij ons met school. Begin 2020 hoorden we van haar Nederlandse kampioenschap. Daar waren we met het hele team heel trots op. Nu mag ze meedoen aan EuroSkills. Geweldig! Het lijkt wel een droom. We hopen dat ze wint en dat ze daarna de meesteropleiding voor coupeur gaat doen. Madelief, succes!!!