Branchepartner Wij Techniek

Het belang van vakmanschap is actueler dan ooit. Het tekort aan elektriciens, verwarmingsmonteurs en energieadviseurs groeit en goede vakmensen zijn schaars. Wij Techniek wil daarom jongeren al vroeg kennis laten maken met en trots laten zijn op deze uitdagende branche. Vanuit die doelstelling ondersteunt Wij Techniek diverse initiatieven om techniek onder de aandacht te brengen. Zoals de vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands.

“Deze wedstrijden dragen bij aan de trots en passie van jonge vakmensen en geven een goed beeld van hoe mooi het is om te werken in de installatiebranche.”

Waarom samenwerken?

De vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands geven jonge vakmensen de kans om hun talenten te laten zien, aan elkaar en aan anderen. Dit draagt bij aan hun trots en passie. De wedstrijden geven, ook voor de leerlingen die ze bezoeken, een goed beeld van hoe mooi het is om te werken in de installatiebranche. Leerlingen die nog niet goed weten welke studie ze willen volgen, helpen we met deze ervaringen ook om de juiste beroepskeuze te maken. De samenwerking tussen Wij Techniek en WorldSkills Netherlands heeft er toe geleid dat de opdrachten nog meer aansluiten op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld energieopslag, energiebesparing en verduurzaming.

Wie is Wij Techniek?

Wij Techniek is het ontwikkelingsfonds van de installatiebranche. Deze veelzijdige branche staat voor mooie uitdagingen zoals de energietransitie en techniek in de zorg en in huis waardoor mensen langer thuis kunnen wonen. Voor deze uitdagingen zijn voldoende en goed opgeleide vakmensen onmisbaar. Wij Techniek bevordert daarom de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs, zodat nog meer jongeren kiezen voor een opleiding en loopbaan in de installatiebranche.

Ook partner worden?