Sanitaire- en verwarmingstechnicus

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers leggen een veelzijdige installatie aan conform tekening. De sanitaire- en verwarmingstechnicus werkt zelfstandig onder regie van een uitvoerder, opzichter of technicus. Hij/zij is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk en organiseert in opdracht zelf zijn/haar werkzaamheden.

Wat doe je als Sanitaire- en verwarmingstechnicus?

De sanitaire- en verwarmingsrtechnicus werkt zelfstandig onder regie van een uitvoerder, opzichter of technicus. Hij opereert alleen, samen met een collega of in een ploeg aan aanleg-, onderhoud- en reparatiewerkzaamheden in het gas/water/warmte transport- en distributienet. Hij is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn werk en organiseert in opdracht werkzaamheden op de werklocatie en speelt –binnen grenzen– in op wisselende/onverwachte omstandigheden. Hij werkt volgens wet- en regelgeving, bedrijfsregels en arbovoorschriften.

Voorronde Sanitaire- en verwarmingstechnicus

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Sanitaire- en verwarmingstechnicus

Het wedstrijdseizoen 2021-2022 is van start gegaan! Informatie over de kwalificatiewedstrijd is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de kwalificatiewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Finale Sanitaire- en verwarmingstechnicus

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Sanitaire- en verwarmingstechnicus wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden