"Do it with passion, or not at all"

Resultaat EuroSkills:

Behaalde plaats: 7e

Wedstrijdomschrijving
In verschillende rollenspellen worden praktijksituaties nagespeeld. Er wordt bijvoorbeeld beoordeeld of de verpleegkundige de juiste vragen stelt, de juiste handelingen uitvoert, de patiënt voldoende gerust stelt en de situatie goed weet in te schatten.

Beroepomschrijving
“Het bieden van verpleegkundige zorg aan patiënten zoals: hulp bij persoonlijke verzorging, wondverzorging, het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen en het observeren en rapporteren van de gezondheid van de patiënt. Ook begeleid je patienten bij het omgaan met ziekte, beperking en/of behandeling en het aanleren van (nieuwe) vaardigheden om de zelfredzaamheid te bevorderen.”

Wat maakt jouw vak mooi?
Een bijzondere bijdrage mogen leveren aan het ziekteproces, herstel of stervensverloop van de patiënt en de dankbaarheid die je daarvoor terugkrijgt. Een lichtpuntje mogen zijn in het ziekteproces voor de patiënt en de familie. Dat kleine gebaren zo’n grote betekenis kunnen krijgen hebben. Iets voor andere mensen kunnen betekenen. Dat maakt het voor mij het mooiste beroep van de wereld.