"De grootste winst is de levenslange ervaring en groei die ik eraan ga overhouden. Alles uit mezelf halen om mijn doel te bereiken, dat maakt het zo bijzonder."

Resultaat EuroSkills:

Behaalde plaats: 4e
Medal of excellence: De kandidaat heeft een boven gemiddelde score behaald.

Wedstrijdomschrijving
Als grafisch ontwerper geeft Manon vorm aan media met stilstaande beelden en teksten. Zij geeft bijvoorbeeld advertenties, posters, huisstijldrukwerk, folders, brochures, kranten, boeken, presentaties en verpakkingen vorm. Tijdens de wedstrijd wordt zij getest op haar technische en creatieve kwaliteiten.

Beroepomschrijving
“Als grafisch ontwerper laat ik de identiteit van een bedrijf zien in de uitstraling, waarbij ik bedrijven een persoonlijke, sterke en professionele uitstraling geef. Denk hierbij aan een logo, huisstijl, website ontwerp etc. Als je om je heen kijkt zie je allerlei online en offline uitingen, hiervoor is een ontwerper nodig geweest. Als ontwerper maak ik de gedachtegang van iemand visueel.”

Wat maakt jouw vak mooi?
“Ik kan met mijn vak andere mensen enthousiast maken en een grote glimlach op hun gezicht toveren. Dat is waar ik het voor doe. Mijn werk wordt gezien en herkend en dat is tof.”