Team Netherlands deelnemers gaan strijd aan in Polen

21 november 2022 | Team NL

Vijf Team Netherlands deelnemers zijn afgereisd naar Gdansk in Polen om deel te nemen aan een internationale Skills wedstrijd, tijdens SkillsPoland, in hun vakgebied. Op 22 november start Julius Tromp van ROC van Amsterdam zijn wedstrijd koken. Sanitaire- en verwarmingstechnicus Sam Strijbis van Horizon College, Bloembindster Bente van Meurs van Yuverta en Hotelreceptioniste Danell Meier van ROC van Twente starten op 23 november aan hun wedstrijden. Meubelmaker Koen van Ast van Hout- en meubileringscollege start 24 november.

24 november 19.00 uur
Medailles!
Wauw! Julius, Danell, Bente en Koen winnen internationaal goud! Sam wint zilver. Gefeliciteerd! Bekijk onze Instagram Stories voor de beelden.

24 november 15.00 uur
Tussenstand wedstrijddag 2 Sam
Sam Strijbis is vandaag sterk begonnen. Na de briefing door de ‘Chief expert’ had hij 2 uur de tijd om de module van gisteren af te maken, dat heeft hij gered! Om precies 11 uur heeft Sam module B afgerond. Hij heeft daar het volledige puntenaantal voor gekregen. Er werd getest op lekkages van de riolering en waterleiding, alles was in orde. Na een korte pauze was het tijd om module C te maken: een compleet verwarmingssysteem. Sam heeft een goede focus en lijkt ook deze opdracht goed te gaan afronden.

24 november 09.00 uur
De tweede wedstrijddag is begonnen!

23 november 18.00 uur
Wedstrijddag 1 Danell ging goed
Danell
begon vandaag aan haar eerste wedstrijddag. Ze begon met een back-office opdracht waarbij ze een reserveringsbevestiging moest schrijven, ze kreeg hier 90 minuten de tijd voor. Vervolgens mocht ze een gast toeristische informatie verlenen. Na de lunch hield haar 3e opdracht een back-office opdracht in, waar ze analyses moest maken (berekeningen van omzetten) en een rollenspel van een check-in.

23 november 17.00 uur
Julius tevreden over 2e en laatste wedstrijddag
Julius
heeft zijn laatste wedstrijddag vandaag afgerond. Na de 3 opdrachten van gister maakte hij er vandaag 3, een hoofdgerecht, dessert en een black-box opdracht. Tijdens de eerste opdracht van vandaag maakte hij een hoofdgerecht bestaande uit gesauteerde varkenshaas, verschillende structuren van rode biet, pommels fondant met begeleidende saus. In de tweede opdracht moest hij 8 identieke porties van een dessert opleveren, met een gewicht van maximaal 60-100 gram. Julius koos voor ‘Dutch apple pie 2.0’. In de laatste pdracht, de black-box, moest hij in korte tijd een aardappel perfect julienne snijden. Zijn expert en coach Jeroen van den Heuvel: “Julius heeft top gewerkt. Complimenten. Nu is het afwachten wat de andere studenten hebben gedaan en gaan doen, vrijdag horen we het resultaat tijdens de prijsuitreiking. Hij kan nu gaan genieten van zijn welverdiende rust, zijn Team Netherlands teamleden supporten, uiteten en de tourist uithangen in Gdańsk.”

 

23 november 15.30 uur
Wedstrijdopdracht Bente dag 1
Halverwege de middag rond Bente haar eerste opdracht af. Ze maakte een hangende krans van zwarte OASIS als interieur decoratie. Na de lunch ging ze van start met haar tweede opdracht van vandaag, de opdracht luidt: Korenschoof handgebonden boeket. “Bloemisten houden ook van bloemen, maak er 1 voor jezelf!”. Tot slot maakte ze een derde opdracht: Plantenarrangement voor buiten, met verplicht gebruik van de 2 OASIS black bowls.

 

23 november 14.30 uur
Wedstrijdopdracht Sam dag 1
Sam kon voor de lunch zijn eerste onderdeel (module A) opleveren. Hij heeft nog een lange dag voor de boeg, zijn wedstrijd duurt tot 18.45 uur. Sam werkt vandaag aan een module A en B (C t/m F doet hij morgen en vrijdag). In onderdeel A maakt hij een toilet en wastafelframe aansluiten op riolering, in onderdeel B sluit hij warm en koud water aan.

22 november 14.00 uur
Kok Julius heeft zijn eerste wedstrijddag goed afgerond
Julius startte zijn wedstrijd als enige vandaag. Hij kreeg de opdracht met een aantal ingrediënten gerechten te maken, Julius koos voor een bord met amuses; mambre van makreel, rouleau van steak tartaar en een variatie op een Poolse dumpling gevuld met zuurkool (vegan). Samen met een begeleidende pittige pompoensoep worden de borden neergezet voor het publiek. Een Ierse topchef meet nog snel de temperatuur van de soep: 66 graden Celsius verraadt de thermometer. Precies goed. Ook een gepocheerd eitje hoort bij de wedstrijd. Julius roert in het kokende water, gooit de eieren erin vergezeld van een slokje azijn om het stollingsproces te bevorderen. Oma wist het al, met dit huismiddel krijg je prachtige gepocheerde eieren. De andere deelnemers waren de azijn schijnbaar vergeten. Hun eieren ogen rommelig op het bord. De ronde eieren van Julius lachen de juryleden toe. Alles is volgens plan verlopen en Julius is blij met het resultaat.

21 november 06.00 uur
Vertrek richting Polen
Het team vertrekt richting Polen! Succes!

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief