"Ik droom van schilderen en dan schilder ik mijn droom (V. van Gogh)"

Resultaat EuroSkills:

Behaalde plaats: 9e

Wedstrijdomschrijving
Schilder is een heel veelzijdig beroep; elke werkplek en elke klus is anders. Voor zijn vak schildert Rutger zowel binnen als buiten en op allerlei ondergronden (bijvoorbeeld hout, steen, metaal). Hij heeft veel kennis van de ondergronden en materialen waarmee hij werkt en heeft ook gevoel voor kleur! Tijdens de wedstrijd krijgt hij een opdracht waarbij een vaste hand en nauwkeurig werken erg belangrijk zijn.

Beroepomschrijving
“Een schilder komt voor het verfraaien en beschermen van dingen zoals kozijnen, deuren, muren etc. Het verzorgen van renovaties en specialistisch werk maakt ook onderdeel van het werk uit. Je moet netjes en strak werk kunnen leveren. Een schilder doet meer dan de meeste mensen denken. Bijvoorbeeld houtrot behandelen, glas zetten en behangen. Een topvak waarme je alle kanten op kunt!”

Wat maakt jouw vak mooi?
“Met mijn werk kom ik overal. Bij klanten thuis, binnen of buiten en soms bij de mooiste en duurste gebouwen. Het dichttrekken van een voordeur bij een klant en je eigen brede glimlach zien in een spiegel van lak maakt mij tevreden.”