Hoofdsponsor Savantis

Sinds 2022 is Savantis officieel hoofdsponsor de Skills Heroes (mbo) vakwedstrijd stukadoor. Savantis ontwikkelt al meer dan 75 jaar lesmateriaal, trainingen en examens voor afbouw-gerelateerde beroepen zoals schilders en stukadoors. In de samenwerking met WorldSkills Netherlands helpt Savantis bij het organiseren van de wedstrijden én verzorgt daarnaast ook demonstraties van andere beroepen binnen de afbouwsector: natuursteen bewerken, dekvloeren leggen en wand- en plafondmonteur.

De vakwedstrijden geven je zelfvertrouwen zo’n enorme boost: een winnaar ben je sowieso!

“Bij Savantis vinden we dat je als stukadoor een ambachtsman bent waar mensen blij van worden.

Waarom samenwerken?

Het is voor Savantis een eer mee te werken aan de vakwedstrijd Stukadoor van Skills Heroes. Savantis doet dit namens de sector Afbouw. De werkgevers- en werknemersorganisaties NOA, FNV en CNV ondersteunen WorldSkills Netherlands, omdat zij het belangrijk vinden de beroepen in de sector Afbouw goed onder de aandacht te brengen bij vmbo- en mbo-studenten. In de video onderstrepen directeur Ronald van Driel en leerambassadeur Patrick Vos dit nog eens.

Savantis, blijf ontwikkelen

Er is in de afbouwwereld een grote vraag naar goed opgeleide vakmensen. Met de schaarste op de woningmarkt is er de komende tijd nog veel werk te verzetten. Voor de vmbo-leerlingen Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) ontwikkelt Savantis leermiddelen en keuzevakken zoals Wandafwerking en Scheidingswanden. Mbo-studenten stukadoor kunnen kiezen uit diverse opleidingen. Savantis heeft lesmateriaal en examens ontwikkeld voor de opleidingen: Entree richting Stukadoor, Stukadoor (niveau 2) en Gezel stukadoor (niveau 3). Aanvullend kunnen ze kiezen uit de beroepsgerichte keuzedelen Voorbereiding op Stukadoor (niveau 2), Voorbereiding op Gezel stukadoor (niveau 3) of Duurzaam stukadoren.

Verdieping voor de professional

Voor stukadoors die zich verder willen specialiseren, ontwikkelden we lesmateriaal voor onder andere de  mbo niveau 4 opleiding Decoratiestukadoor. En in samenwerking met het Stucgilde ontwikkelden we de driejarige opleiding Meester restauratiestukadoor. Deze laatste opleiding mag je gerust zien als de Champions League van het mooie stukadoorsvak.

Voorbereiden op de wedstrijden

Speciaal voor studenten die willen meedoen aan de beroepenwedstrijden ontwikkelden we in afstemming met WorldSkills het keuzedeel Persoonlijk profileren – Voorbereiden op beroepenwedstrijd. Studenten leren zich goed te presenteren en weten hoe ze hun vaktechnische vaardigheden vergroten.

Hoe zien we de samenwerking terug

Savantis is partner van de wedstrijd:

Meer over Savantis:

Ook partner worden?