Stukadoor

Voorronde Stukadoor

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Stukadoor

Voor deze wedstrijd vindt geen kwalificatie plaats. De deelnemers hebben zich direct geplaatst voor de finale.

Finale Stukadoor

Meer Informatie volgt...

Bekijk de volledige factsheet

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan aan de slag met het berapen en afwerken van wanden, conform tekening, waarbij het decoratieve deel van het stukadoorsberoep wordt uitgelicht. Daarnaast brengen ze schiftingen, lijstwerk (volgens tekening) en decoratieve pleisters aan.

Wat doe je als Stukadoor?

Als stukadoor ziet elke werkdag er weer anders uit. De ene dag werk je op een nieuwbouwkantoor, dan weer in een woonhuis, bejaardenhuis of bioscoop. Als stukadoor weet je waarop je moet letten bij de afwerking van een buitengevel, binnenmuur of plafond. Je werkt buitengevels, binnenwanden en plafonds af met materialen zoals gips en cementspecie. Dit doe je vaak volgens bestek en tekening. Je werkt met de hand of machinaal, afhankelijk van waar je werkt. Zo wordt in nieuwbouwpanden vaak machinaal gewerkt en bij particulieren handmatig. Vaak worden de wanden decoratief afgewerkt of op kleur geschilderd. Ook breng je pleisterdragers aan, zoals stucplaten, die daarna worden gestukadoord of gepleisterd.

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden