Boaz en Ruben doen in Salzburg mee aan wereldkampioenschap

21 november 2022 | Team NL

Boaz Poppelier en Ruben Boorsma uit Team Netherlands doen in Salzburg, Oostenrijk, mee aan de internationale competitie ‘WorldSkills Special Edition’. Ruben gaat in het vakgebied Metselaar de strijd aan met 19 deelnemers van over de hele wereld. Boaz staat in een deelnemersveld van 24 in het vakgebied Elektrotechnicus gebouwen. De 3-daagse wedstrijd gaat donderdag 24 november van start.

27 november 20.00 uur
Prijsuitreiking
Elektrotechnicus Boaz Poppelier van ROC Nijmegen wint tijdens WorldSkills Special Edition in Salzburg een ‘Medal for Excellence’! Boaz is 12e ter wereld geworden uit een deelnemersveld van 24. Metselaar Ruben Boorsma van MBO Amersfoort werd ook 12e uit een deelnemersveld van 19.?

Wat is een Medal for Excellence? Deze medaille wordt door WorldSkills International uitgereikt aan deelnemers die boven een bepaald aantal punten scoort en daarmee #excellent #vakmanschap laat zien.

26 november 12.00 uur
Laatste wedstrijddag
Boaz kreeg net een wijziging in de wedstrijd. Een deel van de wandgoot moet 15cm naar beneden worden verplaatst. Deze wijziging heeft de wedstrijdleiding als ‘verassing’ toegevoegd zodat ze kunnen zien of de deelnemers met plotselinge veranderingen kunnen omgaan. Daarna moet Boaz de groepenkast bedraden en aansluiten en kan er gemeten worden. Als alles dan in orde is kan er spanning op en kan hij gaan programmeren. Ruben heeft zijn laatste stenen voor opdracht 2 gezaagd en is nu bezig met metselen. Hij gaat hierna nog aan de slag met een 3e opdracht. Spannend! Nog een paar uurtjes..

25 november 18.00 uur
Tweede wedstrijddag

24 november 14.00 uur
Goede start gemaakt
Boaz en Ruben zijn goed van start gegaan. Boaz staat vanavond tot 18.00 uur op de wedstrijdvloer, Ruben tot 17.10 uur. Ze hebben net geluncht en maken zich op om nog een middag te knallen.

24 november 09.00 uur
Eerste wedstrijddag van start!
Na de openingsceremonie van gisteravond zijn Boaz en Ruben klaar om aan hun eerste wedstrijddag te beginnen. Heel veel succes mannen!

   

23 november 14.00 uur
Verkennen wedstrijdvloer
Na een geslaagde reis naar Salzburg hebben Ruben en Boaz hebben vandaag de tijd om hun wedstrijdvloer te bekijken, machines te zien en de materialen te controleren. Vanavond om 18.00 uur worden ze officieel welkom geheten tijdens de openingsceremonie. Morgen (24 november) gaan om 8.30 uur de wedstrijden van start.

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief