Boaz en Ruben doen in Salzburg mee aan wereldkampioenschap

21 november 2022 | Team NL

Boaz Poppelier en Ruben Boorsma uit Team Netherlands doen in Salzburg, Oostenrijk, mee aan de internationale competitie ‘WorldSkills Special Edition’. Ruben gaat in het vakgebied Metselaar de strijd aan met 19 deelnemers van over de hele wereld. Boaz staat in een deelnemersveld van 24 in het vakgebied Elektrotechnicus gebouwen. De 3-daagse wedstrijd gaat donderdag 24 november van start.

27 november 20.00 uur
Prijsuitreiking
Elektrotechnicus Boaz Poppelier van ROC Nijmegen wint tijdens WorldSkills Special Edition in Salzburg een ‘Medal for Excellence’! Boaz is 12e ter wereld geworden uit een deelnemersveld van 24. Metselaar Ruben Boorsma van MBO Amersfoort werd ook 12e uit een deelnemersveld van 19.?

Wat is een Medal for Excellence? Deze medaille wordt door WorldSkills International uitgereikt aan deelnemers die boven een bepaald aantal punten scoort en daarmee #excellent #vakmanschap laat zien.

26 november 12.00 uur
Laatste wedstrijddag
Boaz kreeg net een wijziging in de wedstrijd. Een deel van de wandgoot moet 15cm naar beneden worden verplaatst. Deze wijziging heeft de wedstrijdleiding als ‘verassing’ toegevoegd zodat ze kunnen zien of de deelnemers met plotselinge veranderingen kunnen omgaan. Daarna moet Boaz de groepenkast bedraden en aansluiten en kan er gemeten worden. Als alles dan in orde is kan er spanning op en kan hij gaan programmeren. Ruben heeft zijn laatste stenen voor opdracht 2 gezaagd en is nu bezig met metselen. Hij gaat hierna nog aan de slag met een 3e opdracht. Spannend! Nog een paar uurtjes..

25 november 18.00 uur
Tweede wedstrijddag

24 november 14.00 uur
Goede start gemaakt
Boaz en Ruben zijn goed van start gegaan. Boaz staat vanavond tot 18.00 uur op de wedstrijdvloer, Ruben tot 17.10 uur. Ze hebben net geluncht en maken zich op om nog een middag te knallen.

24 november 09.00 uur
Eerste wedstrijddag van start!
Na de openingsceremonie van gisteravond zijn Boaz en Ruben klaar om aan hun eerste wedstrijddag te beginnen. Heel veel succes mannen!

   

23 november 14.00 uur
Verkennen wedstrijdvloer
Na een geslaagde reis naar Salzburg hebben Ruben en Boaz hebben vandaag de tijd om hun wedstrijdvloer te bekijken, machines te zien en de materialen te controleren. Vanavond om 18.00 uur worden ze officieel welkom geheten tijdens de openingsceremonie. Morgen (24 november) gaan om 8.30 uur de wedstrijden van start.

Connect:

Laatste nieuws

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Zaadje planten bij jonge generaties

“Word jij maar loodgieter?” Die vraag, met de nadruk op ‘maar’, hoor je helaas nog wel eens. Terwijl het een prachtig praktisch beroep is, waarvoor je flink wat in je mars moet hebben! Dat technisch hoogstaande, dat kan niet zomaar iedereen. Daarom zijn de wedstrijden...

Videos

Nieuwsbrief