Boaz en Ruben doen in Salzburg mee aan wereldkampioenschap

21 november 2022 | Team NL

Boaz Poppelier en Ruben Boorsma uit Team Netherlands doen in Salzburg, Oostenrijk, mee aan de internationale competitie ‘WorldSkills Special Edition’. Ruben gaat in het vakgebied Metselaar de strijd aan met 19 deelnemers van over de hele wereld. Boaz staat in een deelnemersveld van 24 in het vakgebied Elektrotechnicus gebouwen. De 3-daagse wedstrijd gaat donderdag 24 november van start.

27 november 20.00 uur
Prijsuitreiking
Elektrotechnicus Boaz Poppelier van ROC Nijmegen wint tijdens WorldSkills Special Edition in Salzburg een ‘Medal for Excellence’! Boaz is 12e ter wereld geworden uit een deelnemersveld van 24. Metselaar Ruben Boorsma van MBO Amersfoort werd ook 12e uit een deelnemersveld van 19.?

Wat is een Medal for Excellence? Deze medaille wordt door WorldSkills International uitgereikt aan deelnemers die boven een bepaald aantal punten scoort en daarmee #excellent #vakmanschap laat zien.

26 november 12.00 uur
Laatste wedstrijddag
Boaz kreeg net een wijziging in de wedstrijd. Een deel van de wandgoot moet 15cm naar beneden worden verplaatst. Deze wijziging heeft de wedstrijdleiding als ‘verassing’ toegevoegd zodat ze kunnen zien of de deelnemers met plotselinge veranderingen kunnen omgaan. Daarna moet Boaz de groepenkast bedraden en aansluiten en kan er gemeten worden. Als alles dan in orde is kan er spanning op en kan hij gaan programmeren. Ruben heeft zijn laatste stenen voor opdracht 2 gezaagd en is nu bezig met metselen. Hij gaat hierna nog aan de slag met een 3e opdracht. Spannend! Nog een paar uurtjes..

25 november 18.00 uur
Tweede wedstrijddag

24 november 14.00 uur
Goede start gemaakt
Boaz en Ruben zijn goed van start gegaan. Boaz staat vanavond tot 18.00 uur op de wedstrijdvloer, Ruben tot 17.10 uur. Ze hebben net geluncht en maken zich op om nog een middag te knallen.

24 november 09.00 uur
Eerste wedstrijddag van start!
Na de openingsceremonie van gisteravond zijn Boaz en Ruben klaar om aan hun eerste wedstrijddag te beginnen. Heel veel succes mannen!

   

23 november 14.00 uur
Verkennen wedstrijdvloer
Na een geslaagde reis naar Salzburg hebben Ruben en Boaz hebben vandaag de tijd om hun wedstrijdvloer te bekijken, machines te zien en de materialen te controleren. Vanavond om 18.00 uur worden ze officieel welkom geheten tijdens de openingsceremonie. Morgen (24 november) gaan om 8.30 uur de wedstrijden van start.

Connect:

Laatste nieuws

Binnen de groenbranche kun je heel veel kanten op

Lekker buiten bezig zijn, met je handen in de aarde. Veelzijdig werk, waarvan je aan het eind van de dag direct resultaat ziet. Wie wil dat nou niet? “De groenbranche staat te springen om mensen!”, vertelt Violette Kout van TRI Groei in Groen. TRI is partner van...

Philadelphia zet finalisten aan het denken over meesterschap

Grijp je in als iemand met een beperking zonder rijbewijs op een brommer wil wegrijden? Of wat als iemand een eigen telefoon wil, maar daar eigenlijk niet mee om kan gaan. Over dit soort kwesties bogen vijf mbo-studenten zich tijdens een speciale masterclass van...

Werken in de techniek: lekker bezig zijn én je hoofd gebruiken

Natuurlijk kun je op papier uitleggen wat het waterzijdig inregelen van een cv-installatie inhoudt”, vertelt Hans Haring van Wij Techniek. “Maar het live zien en zo kennismaken met onze branche, dat is veel gaver. Daarom zijn de vakwedstrijden van WorldSkills...

De Koning komt naar Skills The Finals!

De Koning komt naar Skills The Finals! Wij zijn vereerd dat Zijne Majesteit de Koning naar Skills The Finals komt! 24 maart gaat Koning Willem-Alexander langs bij studenten die meedoen aan de wedstrijden! Zo bezoekt hij de wedstrijden bloembinder, kapper,...

Videos

Nieuwsbrief