Mobiliteit & Transport

Wat is de wedstrijdopdracht?

De wedstrijd Mobiliteit & Transport is voor techneuten in hart en nieren. Tijdens de wedstrijd verricht een vakteam reparaties en onderhoud op diverse gebieden. Voorbeelden zijn wielophanging carrosserie en het testen van de motorconditie. Ook samenwerken en planning zijn ontzettend belangrijk, bijvoorbeeld bij het maken van een rit- of routeplanning. Daarnaast kijkt de jury of het vakteam onder tijdsdruk en op een veilige, efficiënte en oplossingsgerichte manier kan werken. De wedstrijd is gebaseerd op de modules van het profiel Mobiliteit & Transport.

Mobiliteit & Transport wordt mogelijk gemaakt door:

Voorronde Mobiliteit & Transport

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel leerlingen deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en neemt 2 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Leerlingen kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Mobiliteit & Transport

Eén werkdag na de kwalificatiewedstrijd worden de namen van de finalisten op alfabetische volgorde gepubliceerd op het tabblad Finale.

Finale Mobiliteit & Transport tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Finalisten worden op alfabetische volgorde weergegeven.

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Danny de Rooder & Marien Brandsen De Meerwaarde Bart Hanekamp 31-03-2022 - 31-03-2022
Jamy Pauel & Rico Prins Fioretti College Hillegom Gerrit Verdoes 31-03-2022 - 31-03-2022
Kees Ekelmans & Rinze Ijzerman Gilde Vakcollege Techniek T.W. van Van Leerdam 31-03-2022 - 31-03-2022
Fatih Koyak & Mert Guler Johan de Witt Scholengroep Zusterstraat Den Haag Wim Kleijn 31-03-2022 - 31-03-2022
Roelof Bergsma & Wessel Klazenga Kei College Auke van der Laan 31-03-2022 - 31-03-2022
Bram van Grevenstein & Jarno Breen RGO Beroepscampus Middelharnis Dirk van der Maale 31-03-2022 - 31-03-2022
Jos van Rossum & Sven Hogen-Esch Stad & Esch Jeroen van der Veen 31-03-2022 - 31-03-2022

Wedstrijdlocatie

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeurs 1
3521AL Utrecht

Workshop manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je van ons via de uitnodigingsmail.

Belangrijke voorbereidingsinformatie

Zorg samen met de leerlingen dat je je goed voorbereid op de wedstrijd en alle spullen voor het uitvoeren van de wedstrijd meeneemt. Op maandag 14 maart ontvang je vooraf wedstrijdinformatie.

Bij sommige wedstrijden dien je zelf te zorgen voor gereedschap, beschermingsmiddelen, werkkleding of iets anders. Je mag alleen meenemen wat op deze inventarislijst staat. Voor de rest wordt gezorgd op het evenement. Mochten er vragen zijn over de vooraf wedstrijdinformatie is er voor begeleidend docenten op maandag 21 maart van 16.00 – 17.00 uur gelegenheid om vragen te stellen aan de labmaster. Je wordt hiervoor na 14 maart direct toegevoegd aan een MSTeams groep. 

Finaledag informatie

Op de finaledag dien je om 8.15 uur in de Jaarbeurs te zijn. Houd rekening met de tijd die je nodig hebt om vanaf parkeerterrein of treinstation te lopen naar de Jaarbeurs. Controleer of je je badge bij je hebt.

Komen jullie met de auto naar de Jaarbeurs? De parkeerkosten worden vergoed door Skills Talents. Instructie over het parkeren bij de Jaarbeurs worden gegeven tijdens het welkomstwoord.

Kom je met de trein? Dan volg je vanaf station Utrecht Centraal de borden ‘Jaarbeursplein’. Binnen enkele minuten sta je in het Beatrixgebouw en als je de weg oversteekt kom je uit bij het Event & Exhibition Centre. Je komt dan uit bij entree west.

Skills Talents vindt plaats in hal drie. Bij de entree van Skills The Finals vind je een plattegrond. Bij binnenkomst in Jaarbeurs Utrecht loop je direct door naar jouw finalevloer. Er staan mensen van Skills Talents die je kunnen helpen met de weg. Aangekomen bij je wedstrijdvloer melden je leerlingen zich bij de labmaster van de wedstrijd. Zij kunnen hun jas en spullen kwijt in de wedstrijdruimte. De labmaster vangt de leerlingen op en geeft een instructie voor de start van de wedstrijd zodat zij goed voorbereid zijn. Van de labmaster ontvangen de leerlingen ook de wedstrijdopdracht. Zij krijgen tijd om deze door te lezen en vragen te stellen aan de labmaster.

Tijdens de wedstrijd is het gebruik van mobiele telefoon niet toegestaan. Deze leveren zij voorafgaand aan de wedstrijd in en deze worden bewaard in een afgesloten locker op de wedstrijdvloer. Als docent ben je welkom om de hele wedstrijd te bekijken. Let er wel op, je leerling mag tijdens de wedstrijd geen contact hebben met jou of andere supporters.

Gedurende de wedstrijd wordt er voor de finalisten gezorgd voor drinken en een lunchpakket.

We nodigen jou als begeleidend docent uit voor een lunch in ons restaurant. Meld je om 12 uur bij het restaurant in hal 2. Hier is een ruimte gereserveerd voor de Skills Talents docenten. Daniël van Dam en Swen Peeters zullen je hier ontvangen. Met je badge heb je toegang tot het restaurant voor de docentenlunch. Met je badge heb je eveneens toegang tot de docentenlounge voor een kopje koffie. Deze bevindt zich naast het restaurant in hal 2. 


Globale wedstrijplanning

Donderdag 31 maart 2022
8.15 - 8.30 uur:  Aankomst Jaarbeurs Utrecht
9.00 - 9.15 uur:  Instructie finale 
9.15 - 9.30 uur: Inlezen wedstrijdopdracht
9.30 uur:   Start finale
12.00 - 12.45 uur: Lunch 
14.30 uur:  Einde finale
17.00 uur:  Start prijsuitreiking
18.30 uur:  Vertrek naar huis

Ga je naar het mbo?

Als je straks naar het mbo gaat kun je ook meedoen aan wedstrijden: Skills Heroes!
Deze wedstrijden van Skills Heroes sluiten aan op je huidige opleiding:

Wedstrijden vmbo

Welke Skills Talents wedstrijden
worden er aangeboden?