Fietstechnicus

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan aan de slag met een opdracht van een klant. Hier zit een tijdsdruk aan verbonden van 100 minuten. Het is dus belangrijk dat de fietstechnicus onder druk kan werken. Kwaliteit is daarbij erg belangrijk, net als klantvriendelijkheid. Het opruimen van de werkplek hoort er ook bij.

Wat doe je als Fietstechnicus?

De fietstechnicus werkt in de verkoop en de werkplaats van een fietsbedrijf. Hij stelt diagnoses aan fietsen en let vooral op gebreken die niet door de klant gemeld worden. Daarnaast ondersteunt hij bij de bedrijfsvoering. Hij/zij heeft kennis van materialen, gereedschappen, technieken en werkwijzen. Hij/zij werkt efficiƫnt en schakelt snel tussen werkzaamheden, werkt zelfstandig en is deels verantwoordelijk voor het resultaat van het werk van anderen. De fietstechnicus combineert technisch vakmanschap met commercieel inzicht.

Voorronde Fietstechnicus

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Fietstechnicus

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Fietstechnicus

Dit jaar zijn finales decentraal. Bekijk hier op welke locatie jouw wedstrijd plaatsvindt.

Bekijk de volledige factsheet

Fietstechnicus wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden