Autotechnicus

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Deelnemers maken verschillende opdrachten. Eerst ontvangen zij de werkorder, daarna bekijken ze de technische handleidingen van de auto. Vervolgens voeren ze een aantal reparaties uit aan verschillende auto’s. Ze controleren de auto’s zorgvuldig en vervangen de juiste onderdelen.

Wat doe je als Autotechnicus?

De autotechnicus is werkzaam in werkplaatsen van autobedrijven die behoren tot de mobiliteitsbranche. De werkgever van de autotechnicus kan merkdealer zijn of een onafhankelijk bedrijf. Deze bedrijven verkopen nieuwe en gebruikte personenauto's en ze onderhouden en repareren deze voertuigen. Daartoe moet hij zijn werkzaamheden kunnen plannen, prioriteiten kunnen stellen en kosten/baten afwegingen kunnen maken. Hij heeft soms ook contact met klanten en dient daarom te beschikken over het vermogen zich te verplaatsen in de situatie van zijn gesprekspartner.

Voorronde Autotechnicus

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Autotechnicus

Na 1 oktober 2020 delen wij de data en locatie van de ingeplande kwalificatiewedstrijden 2020-2021

Finale Autotechnicus

6 weken voorafgaand aan de finalewedstrijd wordt de factsheets met alle benodigde finale-informatie gedeeld op deze pagina.

Bekijk de volledige factsheet

Autotechnicus wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden