Bouwen, Wonen & Interieur

Hoe ziet de wedstrijdopdracht eruit?

Voor de wedstrijd Bouwen, Wonen & Interieur zijn praktische vaardigheden zoals handigheid en nauwkeurigheid heel belangrijk. Ook technisch inzicht en kennis van materialen zijn van belang. Tijdens de wedstrijd maken de leerlingen een product. Daarbij werken ze nauw samen: het vakteam bekijkt gezamenlijk de tekeningen en is als groep verantwoordelijk voor het maken en opleveren van het eindresultaat. De jury let op creatieve, sociale en communicatieve vaardigheden. Verder is veilig werken heel belangrijk. De wedstrijd is gebaseerd op de modules van het profiel Bouwen, Wonen & Interieur.

Ervaringen uit het veld

  • “Niet twijfelen gewoon doen, alles is goed georganiseerd en het is een super gave ervaring voor docent en deelnemers.” Docent Bonhoeffer College
  • “Doen! Wat mij betreft draagt het bij aan de ontwikkeling van een leerling, zowel vakinhoudelijk als sociaal-emotioneel. Een ervaring die heel lang (voor de rest van hun leven) bij zal blijven voor in ieder geval de deelnemende leerlingen.” Docent Marianum

Voorronde Bouwen, Wonen & Interieur

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel leerlingen deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en neemt 2 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Leerlingen kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Bouwen, Wonen & Interieur

Het wedstrijdseizoen 2021-2022 is van start gegaan! Informatie over de kwalificatiewedstrijd is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de kwalificatiewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Finale Bouwen, Wonen & Interieur

In maart 2022 vinden de Skills Talents finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Ga je naar het mbo?

Als je straks naar het mbo gaat kun je ook meedoen aan wedstrijden: Skills Heroes!
Deze wedstrijden van Skills Heroes sluiten aan op je huidige opleiding:

Bouwen, Wonen & Interieur wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Talents wedstrijden.