Meubelmaker

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan aan de slag met het maken van een mooi design kastje. Het kastje is een ontwerp met een mooi stoer onderstel. Daarnaast bevat het een lade met een zwaluwstaartverbinding. Op deze manier komen handwerk en machinaal houtbewerken mooi tot uiting in één opdracht.

Wat doe je als Meubelmaker?

Als meubelmaker ben je werkzaam bij een mkb-bedrijf of een timmerindustriebedrijf dat allerlei producten maakt voor verschillende opdrachtgevers. Dit kunnen zowel seriematige- als maatwerkproducten zijn. Je moet onder meer kennis hebben van de eigenschappen van de verschillende houtsoorten om deze goed te kunnen toepassen. Je werkt niet alleen met handgereedschap , maar je gebruikt ook machines bij het maken van elementen. Moderne werkplaatsen beschikken naast de conventionele machines ook steeds meer over CNC-machines waarmee computergestuurde producten worden gemaakt.

Voorronde Meubelmaker

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Meubelmaker

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Meubelmaker

Dit jaar zijn finales decentraal. Bekijk hier op welke locatie jouw wedstrijd plaatsvindt.

Bekijk de volledige factsheet

Meubelmaker wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden