Voorrondes verpleegkundige en verzorgende IG bij het Horizon College

19 oktober 2021 | Nieuws, Skills Heroes, Uncategorized

Vrijdag 15 oktober vonden op het Horizon College de voorrondes verpleegkundige en verzorgende IG plaats. 24 studenten hebben tegen elkaar gestreden om de beste te worden van het Horizon college en zich te selecteren voor de kwalificatiewedstrijd.

Ingrid Mathot, Skills coördinator van het Horizon College was aanwezig en vertelt over de dag.

Voorronde verpleegkundige
Wat hadden de studeten een pittige casus om uit te voeren. De opdracht is als volgt te omschrijven. Een zorgvrager met een vorm van dementie, die eigenlijk niets wilde weten van de zorgverlener, hoe ga je hiermee om? Het was aan de studenten om erachter te komen dan alleen als je zelf rustig was als verpleegkundige je iets bij de zorgdrager kon bereiken. Medicatie nam zij niet in en wat doe je dan, laat je je uit het veld slaan of bedenk je; ik kom later terug en ik rapporteer goed wat er gebeurd is. Sommige studenten vonden dit heel erg lastig. Maar Laura van Engen en Danique Luijt wisten dit het beste toe te passen en hebben de voorronde uiteindelijk gewon nen. Zij worden nu getraind voor de kwartfinale. Succes met de voorbereiding dames..

Voorronde verzorgende IG
Bij de verzorgende IG deden kregen de studenten een casus van een meneer die net gedwongen verhuisd is vanuit zijn eigen boerderij in Friesland, naar een verzorgingszetting. De man is verdrietig en zit vol met vragen. Hier konden Cherise Bommel en Deborah Oudejans het beste mee omgaan en ook hen gaan we trainen voor de kwartfinale. Ook veel succes voor deze toppers!

We kijken terug op een supermooie voorronde met simulatie zorgvragers die perfect in hun rol zaten en niet van echt te onderscheiden waren, volgens de studenten en daar ben ik het volledig mee eens.

Ook bij Lentiz onderwijsgroep werden voorrondes georganiseerd. Onder andere de wedstrijd hovenier. Lees er hier meer over.

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Videos

Nieuwsbrief