Voorronde hovenier bij het Lentiz onderwijsgroep

12 oktober 2021 | Nieuws, Skills Heroes

Om te bepalen wie Lentiz onderwijsgroep mag vertegenwoordigen tijdens de kwalificatiewedstrijden en/of de finale, houden ze bij Lentiz deze periode voorrondes. Op 12 oktober werd de voorronde hovenier gehouden.

Yvonne Lankwarden is Skills coördinator voor de Skills vakwedstrijden binnen Lentiz. In haar rol ondersteunt zij de scholen bij de deelname en organisatie van Skills wedstrijden, van voorronde t/m finale. “Het organiseren van voorrondes is belangrijk. Zo kun je zoveel mogelijk studenten de kans bieden om zich eerlijk te selecteren voor de kwalificatiewedstrijd/finale later in het jaar.” Aldus Yvonne. “De vakwedstrijden worden zoveel mogelijk geïntegreerd binnen het curriculum, waardoor studenten al in een vroeg stadium bekend raken met vakwedstrijden. Bovendien hebben we een interne communicatiecampagne ingezet met posters, informatie op de website, social media posts enzovoorts. En natuurlijk maken we van ieder onderdeel binnen de Skills wedstrijd  cyclus een feestje voor de studenten en overige betrokken. Op die manier willen studenten meedoen aan vakwedstrijden.”

Vakwedstrijden geïntegreerd in het onderwijsprogramma
Bij het Lentiz is Skills al goed geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Door zoveel mogelijk studenten mee te laten doen bereid je hen meteen voor op het examen. De uitslag van de opdrachten zijn meteen een goede check waar een student staat binnen de opleiding. Dus ook als je niet gewonnen hebt, haal je wat uit je deelname. Wij vroegen Yvonne hoe zij haar studenten voorbereid op hun deelname. “De opdrachten van Skills Heroes wedstrijden zijn gebasseerd op het kwalificatiedossier. Vaardigheden waarop getoetst worden zijn bekend bij studenten. In aanloop naar de voorronde wordt op de onderdelen van de opdracht extra geoefend met de deelnemers.”

Voorronde hovenier
De studenten van Lentiz | MBO Oostland en  Lentiz | MBO Maasland verzamelen om 9.00 uur bij de locatie waar de wedstrijd wordt gehouden, zijnde Lentiz | MBO Maasland. Om 10.00 uur begint de wedstrijd en die duurt, inclusief lunchpauze tot 18.00 uur. Daarna vindt het overleg door de jury plaats. De jury bestaat uit twee mensen uit het bedrijfsleven.
Dinsdag 12 oktober is een extra bijzondere dag voor Lentiz want die avond vindt de officiële inluiding van Lentiz plaats als VHG Hotspot. Dit wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst met diner en officiële lancering van de Hotspot in het bijzijn van het bedrijfsleven en andere stakeholders. Tijdens deze speciale avond vindt tevens de prijsuitreiking plaats van de voorronde. Dit maakt deze voorronde extra speciaal voor alle betrokkenen. De winnaars van de voorronde zijn:

Lentiz houdt 4 voorrondes voor hovenier (tussen Lentiz-scholen), dierverzorger (tussen Lentiz-scholen), bloembinder (intern binnen de locatie) en ondernemer Retail (intern binnen de locatie) op mbo-niveau.

 

Connect:

Laatste nieuws

Gouden entree!

Het Albeda college is twee gouden kampioenen rijker! Isabel Riveros Ortellado en Lleili Aquino Alcantara behaalden de eerste plaats met hun deelname aan de Skills Heroes Entreewedstrijd Horeca. De twee finalisten kunnen het eigenlijk nog steeds niet geloven. Isabel,...

Nederland niet naar WorldSkills Shanghai in oktober 2022

Met Skills The Finals 2022 nog vers in het geheugen heeft WorldSkills Netherlands besloten om niet af te reizen naar WorldSkills Shanghai 2022. De veiligheid en het welzijn van deelnemers staan altijd voorop en op dit moment zien het bestuur en de directie teveel...

Genomineerden Best of excellence award

Tijdens Skills The Finals hebben honderden studenten gestreden om de titel beste vakman / vakvrouw van Nederland. In meer dan 60 wedstrijdrichtingen hebben zij hun uiterste best gedaan om bij de beste van Nederland te mogen horen. Naast het winnen van...

Skills-kampioenen aangemoedigd door ministers Dijkgraaf en Wiersma

Het vmbo is 20 Nederlands Kampioenen rijker. Tijdens Skills The Finals op donderdag 31 maart in de Jaarbeurs streden 142 finalisten in teams om de beste te worden in hun vakgebied. In aanloop naar de finales van Skills Talents, het project voor het voor het vmbo deden...

Videos

Nieuwsbrief