Voorronde hovenier bij het Lentiz onderwijsgroep

12 oktober 2021 | Nieuws, Skills Heroes

Om te bepalen wie Lentiz onderwijsgroep mag vertegenwoordigen tijdens de kwalificatiewedstrijden en/of de finale, houden ze bij Lentiz deze periode voorrondes. Op 12 oktober werd de voorronde hovenier gehouden.

Yvonne Lankwarden is Skills coördinator voor de Skills vakwedstrijden binnen Lentiz. In haar rol ondersteunt zij de scholen bij de deelname en organisatie van Skills wedstrijden, van voorronde t/m finale. “Het organiseren van voorrondes is belangrijk. Zo kun je zoveel mogelijk studenten de kans bieden om zich eerlijk te selecteren voor de kwalificatiewedstrijd/finale later in het jaar.” Aldus Yvonne. “De vakwedstrijden worden zoveel mogelijk geïntegreerd binnen het curriculum, waardoor studenten al in een vroeg stadium bekend raken met vakwedstrijden. Bovendien hebben we een interne communicatiecampagne ingezet met posters, informatie op de website, social media posts enzovoorts. En natuurlijk maken we van ieder onderdeel binnen de Skills wedstrijd  cyclus een feestje voor de studenten en overige betrokken. Op die manier willen studenten meedoen aan vakwedstrijden.”

Vakwedstrijden geïntegreerd in het onderwijsprogramma
Bij het Lentiz is Skills al goed geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Door zoveel mogelijk studenten mee te laten doen bereid je hen meteen voor op het examen. De uitslag van de opdrachten zijn meteen een goede check waar een student staat binnen de opleiding. Dus ook als je niet gewonnen hebt, haal je wat uit je deelname. Wij vroegen Yvonne hoe zij haar studenten voorbereid op hun deelname. “De opdrachten van Skills Heroes wedstrijden zijn gebasseerd op het kwalificatiedossier. Vaardigheden waarop getoetst worden zijn bekend bij studenten. In aanloop naar de voorronde wordt op de onderdelen van de opdracht extra geoefend met de deelnemers.”

Voorronde hovenier
De studenten van Lentiz | MBO Oostland en  Lentiz | MBO Maasland verzamelen om 9.00 uur bij de locatie waar de wedstrijd wordt gehouden, zijnde Lentiz | MBO Maasland. Om 10.00 uur begint de wedstrijd en die duurt, inclusief lunchpauze tot 18.00 uur. Daarna vindt het overleg door de jury plaats. De jury bestaat uit twee mensen uit het bedrijfsleven.
Dinsdag 12 oktober is een extra bijzondere dag voor Lentiz want die avond vindt de officiële inluiding van Lentiz plaats als VHG Hotspot. Dit wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst met diner en officiële lancering van de Hotspot in het bijzijn van het bedrijfsleven en andere stakeholders. Tijdens deze speciale avond vindt tevens de prijsuitreiking plaats van de voorronde. Dit maakt deze voorronde extra speciaal voor alle betrokkenen. De winnaars van de voorronde zijn:

Lentiz houdt 4 voorrondes voor hovenier (tussen Lentiz-scholen), dierverzorger (tussen Lentiz-scholen), bloembinder (intern binnen de locatie) en ondernemer Retail (intern binnen de locatie) op mbo-niveau.

 

Connect:

Laatste nieuws

Vacature Relatie- en Sponsormanager

Jongeren inspireren en motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap; dat staat centraal bij alles wat we doen! Bij WorldSkills Netherlands werken we er hard aan om vmbo-scholieren en mbo-studenten bewust te maken van hun unieke talenten, kansen en mogelijkheden. We...

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief