Nomineer jouw docent voor Skills Heroes Docenten Bokaal 2023!

19 januari 2023 | Skills Heroes

Docenten die zich binnen Skills Heroes inzetten voor de talentontwikkeling en vakwedstrijden van hun studenten verdienen een groot compliment. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom reikt WorldSkills Netherlands tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 24 maart 2023 voor de tweede keer de Skills Heroes Docenten Bokaal uit.

Afgelopen jaar werd de Skills Heroes Bokaal voor de eerste keer uitgereikt. De winnaar was Froukje Dijkstra van ROC Friese Poort. Froukje doet al jaren mee aan Skills Heroes en heeft maar liefst drie kapper studenten aan een gouden medaille geholpen.

We spraken Froukje over haar overwinning van afgelopen jaar.

Als SkillsHeroes docent doe je alles voor de studenten en zet je hen altijd voorop, waardoor je je als docent enigszins wegcijfert. Als dan de waardering richting jou wordt uitgesproken, is dat heel bijzonder. Dat voelt echt als een kroon op je werk.”

Zo kijkt Froukje Dijkstra terug op het winnen van de Skills Heroes Docenten Bokaal 2022. Ze geeft ook aan dat ze de bokaal een mooie aanwinst voor Skills Heroes vindt. Hiermee wordt de tomeloze inzet en het harde werken van docenten achter de schermen zichtbaar gemaakt.

Als docent ben je vaak heel bevlogen met je studenten. Als een collega dit ook daadwerkelijk ziet én erkent door je op te geven voor deze mooie prijs krijg je daar haast vleugels van!”

Froukje hoopt ook dat de volgende winnaar volop kan genieten van het moment en trots durft te zijn op wat hij of zij de studenten brengt. “Zonder docent geen succesvolle student,” aldus Froukje.

Skills coördinatoren kunnen vanaf nu twee docenten nomineren die dit jaar voor de bokaal in aanmerking komen. Ken jij twee docenten die uitblinken in zijn of haar coachende en motiverende rol en een echte steun en toeverlaat is voor zijn of haar studenten? Nomineer deze collega ’s dan uiterlijk woensdag 15 februari via het nominatieformulier.

Het nominatieformulier is gesloten. Wij willen iedereen bedanken voor de mooie inzendingen. Op vrijdag 24 maart maken wij de winnaar van de Skills Heroes Docenten Bokaal 2023 bekend! 

 

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Videos

Nieuwsbrief