Nomineer jouw docent voor Skills Heroes Docenten Bokaal 2023!

19 januari 2023 | Skills Heroes

Docenten die zich binnen Skills Heroes inzetten voor de talentontwikkeling en vakwedstrijden van hun studenten verdienen een groot compliment. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom reikt WorldSkills Netherlands tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 24 maart 2023 voor de tweede keer de Skills Heroes Docenten Bokaal uit.

Afgelopen jaar werd de Skills Heroes Bokaal voor de eerste keer uitgereikt. De winnaar was Froukje Dijkstra van ROC Friese Poort. Froukje doet al jaren mee aan Skills Heroes en heeft maar liefst drie kapper studenten aan een gouden medaille geholpen.

We spraken Froukje over haar overwinning van afgelopen jaar.

Als SkillsHeroes docent doe je alles voor de studenten en zet je hen altijd voorop, waardoor je je als docent enigszins wegcijfert. Als dan de waardering richting jou wordt uitgesproken, is dat heel bijzonder. Dat voelt echt als een kroon op je werk.”

Zo kijkt Froukje Dijkstra terug op het winnen van de Skills Heroes Docenten Bokaal 2022. Ze geeft ook aan dat ze de bokaal een mooie aanwinst voor Skills Heroes vindt. Hiermee wordt de tomeloze inzet en het harde werken van docenten achter de schermen zichtbaar gemaakt.

Als docent ben je vaak heel bevlogen met je studenten. Als een collega dit ook daadwerkelijk ziet én erkent door je op te geven voor deze mooie prijs krijg je daar haast vleugels van!”

Froukje hoopt ook dat de volgende winnaar volop kan genieten van het moment en trots durft te zijn op wat hij of zij de studenten brengt. “Zonder docent geen succesvolle student,” aldus Froukje.

Skills coördinatoren kunnen vanaf nu twee docenten nomineren die dit jaar voor de bokaal in aanmerking komen. Ken jij twee docenten die uitblinken in zijn of haar coachende en motiverende rol en een echte steun en toeverlaat is voor zijn of haar studenten? Nomineer deze collega ’s dan uiterlijk woensdag 15 februari via het nominatieformulier.

 

Connect:

Laatste nieuws

Kwalificatiewedstrijden Skills Talents van start!

157 scholen met 371 vakteams gaan de komende tijd de strijd aan om een finaleplaats voor Skills The Finals op donderdag 23 maart in de RAI Amsterdam. Op donderdag 19 en vrijdag 20 januari zijn de eerste kwalificatiewedstrijden van Skills Talents gespeeld bij Albeda...

Finalisten Elektrotechnicus gebouwen bekend

Deze week streden 13 studenten in de kwalificatiewedstrijd van Elektrotechnicus gebouwen om acht felbegeerde plekken in de landelijke finale. Deze vindt plaats op donderdag 23 en vrijdag 24 maart in de RAI in Amsterdam. Wij danken IW Heerhugowaard, Wij Techniek en...

Philadelphia Zorg en WorldSkills Netherlands gaan samenwerking aan

Per november is Philadelphia Zorg wedstrijdpartner van de Skills Heroes wedstrijd Maatschappelijke Zorg PBSD. Het partnerschap betekent voor Philadelphia het 'meevieren' van mbo-meesterschap. “Zo kunnen wij een bijdrage leveren aan de meesterlijke zorgmedewerkers van...

‘In mijn werk komt het aan op één honderdste millimeter’

Persoonlijk ben ik vrij rustig, geen haantje de voorste, en dat is na de vakwedstrijden niet veranderd. Snel op mensen afstappen doe ik niet. Dat klinkt misschien raar, maar in mijn werk heb je geen collega’s nodig; eigenlijk ben ik één met mijn machine. Wel groei je...

Videos

Nieuwsbrief