FAQ

Hoe oud mag ik zijn om aan internationale vakwedstrijden deel te kunnen nemen?

Voor deelname aan de WorldSkills Competitie mag je niet ouder zijn dan 22 jaar in het gehele jaar van deelname. Uitzondering op deze regel is er voor Mechatronica, Industry 4.0, Cloud Computing en Cyber Security. Daar is de maximale leeftijd 25 jaar.

Voor deelname aan de EuroSkills Competitie is de maximale leeftijd 25 jaar voor alle competities in het gehele jaar van deelname.

Ik wil ook meedoen aan internationale wedstrijden, kan dat?

Ben je mbo-student? Meld je aan voor de vakwedstrijden Skills Heroes via jouw Skills coördinator of docent. Als je nationaal kampioen wordt, maak je kans op deelname aan WorldSkills of EuroSkills.

Welke vakwedstrijden worden door WorldSkills Netherlands aangemeld voor deelname aan EuroSkills en WorldSkills?

Welke vakwedstrijden worden aangemeld verschilt per editie en hangt af van verschillende aspecten. Zes maanden voor de start van de internationale competitie worden de vakwedstrijden waarop WorldSkills Netherlands een voor-registratie gedaan heeft bekendgemaakt.

Doe ik als winnaar van Skills The Finals automatisch mee aan EuroSkills of WorldSkills?

Nee. Allereerst is het van belang dat jouw wedstrijd internationaal wordt aangeboden. Daarnaast zijn er bepaalde, vooraf bekendgemaakte, criteria waaraan je dient te voldoen voordat je als kampioen wordt uitgenodigd voor een intakegesprek. Bij elkaar zijn er veel aspecten die uiteindelijk bepalen of jij geselecteerd wordt voor Team Netherlands.

Veelgestelde vragen

Hoe kunnen we je helpen?

Waarop wordt de inhoud van de opdrachten gebaseerd?

De wedstrijden zijn gebaseerd op de Kwalificatiedossiers (KDs), maar de KDs zijn niet leidend. Schrijvers kunnen namen van kerntaken, werkprocessen e.d. toevoegen c.q. wijzigen. Omdat wedstrijden geen examens zijn, is dit toegestaan. Graag willen we ook dat innovatieve zaken in de wedstrijd komen die nog niet in de crebo’s staan.

Bij de ontwikkeling van opdrachten gaan wij het liefst uit van de meest recente versie van de KDs. De mogelijkheid kan bestaan dat studenten/deelnemers die onze wedstrijden volgen (mogelijk) een opleiding op basis van het niet meest recente dossier, i.v.m. het jaar van instroom volgen.

Zijn er voor de bussen een speciale dropoff of parkeerplaats?

Er zijn parkeerwachters die de bussen zullen verwijzen naar de dropoff. Er wordt rekening gehouden met de ingang van de deelnemers (Ingang B). Er is een mogelijkheid dat de bussen blijven wachten op het terrein maar liever niet (i.v.m. de kosten die hiervoor gemaakt worden).

Voor sommige wedstrijden regel ik apart transport voor toolboxen gezien de omvang, wat moet ik daarvoor doen?

Als je een aanvraag hebt voor transport toolboxen dan stuur je die naar logistiek@skillsthefinals.nl , je ontvangt dan een formulier om deze transport aan te melden met instructies hoe te handelen. Let op! Als je dit niet aanvraagt dan zal er ook geen plek voor je zijn.

Waar krijgen de deelnemers hun badges?

De deelnemers krijgen hun badge op de vloer van de workshopmanager.

Hoe krijgen de deelnemers toegang tot de prijsuitreiking?

Op de 2e wedstrijdag geven de workshopmanagers een polsbandje aan de deelnemers die zorgt voor toegang tot de prijsuitreiking.

Accreditatie, wat is dat?

De tekens op de badge geven je toegang op bepaalde momenten voor bepaalde ruimtes waar de badge je toegang geeft. Als je een rol hebt bij Skills The Finals dan krijg je een badge, deze badge is op te halen bij de genodigde balie, ingang A

Ik ben begeleidend docent, krijg ik ook een badge?

Voor begeleidende docenten is geen badge maar een Hanos bandje. Dit geldt voor de docenten die zijn gekoppeld aan een deelnemer in het CRS. Deze docenten hebben toegang hebben tot de Hanos Lounge waar ze koffie en thee kunnen krijgen en waar men indien gewenst kan werken.

Worden de Powerd by, NK buiten de Venue en de Skills Heroes entree kandidaten en begeleiders ook uitgenodigd voor de prijsuitreiking?

Voor de prijsuitreiking wordt de top 3 uitgenodigd met hun begeleiders. Voor hen zullen er ook genodigden kaarten beschikbaar zijn, zij worden hier persoonlijk over geïnformeerd na de wedstrijd.

Wie krijgt er een gratis kaart voor de prijsuitreiking?

Let op, onderstaande geldt voor de personen die gekoppeld zijn aan één of meerdere Finalisten in het CRS.
Deelnemers, begeleidende docenten, Skills Coördinator (1ps), Juryleden, workshoporganisatoren/labmasters, Colleges van Bestuur, communicatiemedewerker (1ps), leer/opleidingsbedrijven & teamleiders. Deze doelgroepen ontvangen een mail die uiterlijk 9 februari wordt verstuurd met een link waarmee een gratis kaart verkregen kan worden. Deze link is slechts 2 weken geldig daarna is het wellicht nog mogelijk om een kaart aan te schaffen ad 12,50 via deze link: Registreren – Skills The Finals 2024 – Prijsuitreiking Heroes (worldskillsnetherlands.nl)

Ik wil een groep docenten/bestuurders of andere genodigden aanmelden kan dat?

Ja, dit kan via de aanmeldlink op onze website, je kunt ook groepen hierbij aanmelden. Registreren – Skills The Finals 2024 (worldskillsnetherlands.nl)