FAQ

Zijn er in 2022-2023 vakwedstrijden?

Het jaarlijkse NK voor beroepen Skills The Finals vindt plaats op 23 en 24 maart 2023 in de RAI Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Het evenement is de afsluiting van een jaarlijks vo- en mbo-programma, waarbij het beroepsonderwijs wordt gepromoot en leerlingen en studenten hun talenten kunnen etaleren.

Veelgestelde vragen

Hoe kunnen we je helpen?

Hoe werkt de app?

Tijdens Skills The Finals zijn er mooie prijzen te winnen! Als bezoeker scan je met de camera van je eigen mobiele telefoon de QR codes en kom je bij de online LOBX-game terecht. Door zoveel mogelijk QR-codes te scannen, kun je mooie prijzen winnen. Maar dat niet alleen: je kunt extra punten verdienen! Bij iedere activiteit is namelijk een relevante vraag te beantwoorden. De echte winnaars hebben ook de deze vragen goed en eindigen hoog in het klassement! Daarnaast is de app en handig naslagwerk: alle LOB-activiteiten zijn hierin opgenomen.

Is er EHBO aanwezig?

Uiteraard! Je kunt de EHBO-post vinden op de plattegrond.

Kunnen de leerlingen ook ergens even chillen?

Ja, er is ook een lounge: de LOBX Studentenlounge op plein 5! Hier kunnen de leerlingen chillen, met elkaar in gesprek en eventueel vragen stellen aan studenten van een van de Amsterdamse mbo-instellingen.

Ik heb me aangemeld voor een rondleiding. Hoelang duurt een rondleiding en wordt er van mij als mentor/decaan verwacht dat ik hierbij aansluit?

Een student van een Amsterdamse mbo-instelling leidt je rond in ongeveer 20 minuten, zodat je een goede indruk hebt van de activiteiten die er te doen zijn. Ook het gebruiken van de app wordt toegelicht. Er wordt verwacht dat ook de mentor/decaan aansluit.

Ik ga met mijn klas naar Skills The Finals. Mogen mijn leerlingen/studenten vrij rondlopen of moeten we in een groepje blijven?

Jullie zijn als klas vrij om zelf rond te lopen. Je mag zelf bepalen of je in kleine groepjes rondloopt of individueel. Zorg er als mentor/decaan wel voor dat je weet waar je leerlingen zijn. Tip: spreek een punt af waar je samenkomt.

Ik heb een vraag over: