FAQ

Veel gestelde vragen

Hoe kunnen we je helpen?

Wat is het niveau van de finales?

De wedstrijdopdrachten worden gebaseerd op de kwalificatiedossiers van de betreffende opleiding. De ontwikkelaars van de opdrachten maken daarin, nog meer dan andere jaren, een selectie uit de te toetsen onderdelen om excellentie aan te kunnen tonen. Het uitgangspunt blijft echter hetzelfde.

Hoe lang duurt een finale opdracht in het komend schooljaar?

De finale-dopdrachten van Skills Heroes worden verdeeld over 2 wedstrijddagen tijdens het evenement Skills The Finals. De duur van de finale bedraagt ongeveer 15 uur. Aan de finalewedstrijden doen 8 deelnemers mee. Zij hebben zich a.d.h.v. *kwalificatiewedstrijden geselecteerd als finalist van de wedstrijd en strijden tijdens de finale om het goud / zilver / brons.

*kwalificatiewedstrijden worden niet altijd ingezet om finalisten te selecteren. Bij sommige wedstrijden is een kwalificatiewedstrijd niet noodzakelijk. Meer hierover vind je onder de categorie kwalificatiewedstrijden.

Is er een prijsuitreiking na afloop van een nationale finale?

Tijdens Skills The Finals vindt er zowel voor de Skills Talents finalisten als voor de Skills Heroes finalisten een spectaculaire prijsuitreiking plaats op de locatie. Tijdens de prijsuitreiking wordt bekend gemaakt wie zich een jaar lang de beste in zijn/haar vakgebied mag noemen! Uitslagen van de finales staan dezelfde avond nog op de website vermeld.

Hoe ziet de opzet van de wedstrijden voor Skills Heroes er komend jaar uit?

De wedstrijdcyclus voor Skills Heroes bestaat in het schooljaar 2022-2023 uit:

Voorronde:
Een selectiemoment op de eigen onderwijsinstelling: Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een voorronde wedstrijd uit de database.

Kwalificatiewedstrijd:
Bij wedstrijden waarbij meer dan 8 scholen aan deelnemen wordt een kwalificatiewedstrijd georganiseerd.

Finale:
Na de kwalificatiewedstrijden volgt de nationale finale. Dit jaar vinden de finalewedstrijden plaats tijdens Skills The Finals in maart 2023.

Alle informatie over de wedstrijdcyclus is terug te vinden op de website.

Wanneer moeten we de namen van de finalisten doorgeven?

Uiterlijk 1 december moeten de namen van de finalisten in het CRS staan. Dit in verband met het tijdig verzenden van de wedstrijdinformatie. De Skills coördinator blijft verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste contactgegevens in CRS.

Ik heb een vraag over: