FAQ

Veel gestelde vragen

Hoe kunnen we je helpen?

Rondetafelgesprekken gaan door!

De rondetafelgesprekken gaan door, de ronde tafel bijeenkomsten zijn bedoeld om met elkaar het gesprek aan te gaan hoe we de wedstrijden beter kunnen maken, de innovatie in de beroepsgroep bespreken en vertalen naar de wedstrijden voor de nieuwe editie.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het wedstrijdseizoen 2021-2022?

Goed nieuws! Docenten kunnen leerlingen en studenten vanaf 15 februari opgeven voor de nieuwe editie via de skillscoördinator of docent van je school. Binnenkort is hier alle informatie over te vinden op onze communicatiekanalen. Alvast meer weten over deelname aan vakwedstrijden? Klik hier voor de vmbo Skills Talents wedstrijden en hier voor de mbo Skills Heroes wedstrijden. Niks missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Zijn er volgend jaar wel weer vakwedstrijden?

WSNL heeft er vertrouwen in dat we (nieuwe) deelnemers in 2021-2022 weer een uitdagend programma kunnen bieden waarin ze zich verder ontwikkelen en het beroepsonderwijs op de kaart zetten.

Waarom worden de finalewedstrijden niet verplaatst naar later in het jaar?

In samenwerking met ontzettend gedreven onderwijs- en bedrijfspartners heeft WSNL toegewerkt naar een uniek en veilig evenement binnen de geldende maatregelen. Na verlenging en zelfs aanscherping van deze maatregelen in januari, zijn de afgelopen weken diverse scenario’s uitgewerkt en getoetst bij organisatoren, stakeholders en in het veld. Echter, hoe goed deze plannen B en C ook zijn, de huidige realiteit en de verantwoordelijkheid die WSNL heeft voor jonge vakmannen en -vrouwen in Nederland, laten geen andere keuze. Daarnaast ontstaat er een toenemende druk op het primaire onderwijsproces en de examinering in de maanden na maart.

Waarom gaan de finalewedstrijden van Skills Heroes en Skills Talents niet door?

Skills The Finals 2021 is geannuleerd. De voornaamste reden voor dit moeilijke besluit is de aanhoudende onzekerheid rondom de pandemie en de bijbehorende restricties die zorgen voor een toenemende druk op het primaire onderwijsproces. Te allen tijde wil WorldSkills Netherlands de gezondheid voor alle deelnemers en betrokkenen kunnen waarborgen en onderwijsprocessen niet in de weg staan. Een gegarandeerd veilig evenement in maart achten wij niet haalbaar en bovendien niet passend in deze bijzondere tijd.

Ik heb een vraag over: