FAQ

Zijn er in 2022-2023 vakwedstrijden?

Het jaarlijkse NK voor beroepen Skills The Finals vindt plaats op 23 en 24 maart 2023 in de RAI Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Het evenement is de afsluiting van een jaarlijks vo- en mbo-programma, waarbij het beroepsonderwijs wordt gepromoot en leerlingen en studenten hun talenten kunnen etaleren.

Veelgestelde vragen

Hoe kunnen we je helpen?

Wat is een voorronde?

Door middel van een voorronde op jouw eigen mbo-instelling kan een student zich plaatsen voor een Skills Heroes kwalificatiewedstrijd. Aan een kwalificatiewedstrijd mogen twee studenten per ROC/AOC/Vakschool deelnemen. Daarom adviseren wij voorrondes op je eigen school te organiseren om een grote groep studenten een unieke leerervaring te bieden. Voorrondes vinden plaats op je eigen school: in de klas met jouw studenten, tijdens een onderlinge competitie met meerdere klassen of met een geselecteerd aantal studenten. Meer informatie over voorronden organiseren vind je hier.

Wat is een kwalificatiewedstrijd?

Tijdens een kwalificatiewedstrijd wordt duidelijk of jouw student(en) door mogen naar de nationale finale. Geselecteerde deelnemers van meerdere scholen gaan onderling de strijd met elkaar aan. Soms is deze wedstrijd verspreid over meerdere dagen. Als dit het geval is wordt er door middel van loting bepaald op welke dag de wedstrijd van de student plaatsvindt.

Let op! Uiterlijk 1 november moeten de namen van deelnemers aan de kwalificatiewedstrijden door de school zijn aangemeld bij Skills Heroes. Aanmelden doe je in het CRS.

Wanneer zijn de kwalificatie opdrachten beschikbaar?

Vier tot zes weken voor de kwalificatiewedstrijd wordt automatisch vanuit het CRS de volledige opdracht gemaild naar de deelnemers en begeleidend docent.

Daarnaast ontvang je van de organiserende school een uitnodiging zodat je weet wanneer je, hoe laat en waar aanwezig moet zijn en bij wie je je moet melden.

De Skills coördinator en organisator van de school/kwalificatiewedstrijd kan de opdracht uit het CRS downloaden. De opdracht staat klaar in het CRS onder ‘te organiseren’ en kan vervolgens onder documenten gedownload worden. Dit is ook beschreven in de helptekst van CRS onder het vraagteken en staat duidelijk omschreven in de handleiding die je vindt in het downloadcentrum van het CRS.

De Skills coördinatoren en docenten die geen deelnemer begeleiden of kwalificatiewedstrijd organiseren krijgen de kwalificatieopdracht niet toegestuurd en kunnen deze niet in CRS downloaden. Dit is bewust gedaan, als zij de opdracht willen ontvangen, kunnen ze deze aan de deelnemer en/of begeleidend docent vragen.

Wat is de tijdslijn voor Skills Talents 2022-2023?

De tijdslijn van Skills Talents 2023 ziet er als volgt uit:

Let op: De deadlines zijn belangrijk.
Na 1 oktober zullen aanmeldingen, maar ook afmeldingen niet meer worden geaccepteerd.

Wat is de tijdslijn voor Skills Heroes 2022-2023?

De tijdslijn van Skills Heroes 2023 ziet er als volgt uit:

 

 

 

Ik heb een vraag over: