Sponsor BENU over de meerwaarde van ons partnerschap

18 november 2020 | Blog

We spraken BENU, hoofdsponsor van de wedstrijd apothekersassistent, over hun partnerschap. Wat doen ze om het meest haalbare uit het partnerschap te halen? Ze bieden bijvoorbeeld een cheque voor een baangarantie bij BENU aan en werken mee aan het schrijven van de wedstrijdopdrachten, zitten in de jury en geven een workshop aan finalisten om ze klaar te stomen voor de finale. Meer weten over de samenwerking met BENU? Lees hieronder verder:

BENU is al een aantal jaar hoofdsponsor voor de wedstrijd apothekersassistent en nauw betrokken bij de vakwedstrijden. Waarom nemen jullie deel aan vakwedstrijden?

Als grootste werkgever in de branche vinden wij het belangrijk dat studenten trots zijn op het vak waar ze voor leren en dit kunnen laten zien. Zo’n wedstrijd draagt daar natuurlijk aan bij. Sponsor zijn van deze wedstrijd past goed in onze ambitie om studenten te laten zien dat BENU een aantrekkelijke werkgever is. Uiteraard heeft het sponsorschap ook voordelen voor ons. We krijgen bijvoorbeeld inzicht in wie de beste studenten van de verschillende opleidingen zijn. Ook mogen we meedenken over de praktijkopdrachten die deelnemers moeten uitvoeren. We merken dat de mbo-opleidingen ons wat dat betreft met open armen ontvangen. Zij willen immers dat hun opleidingen zo goed mogelijk op de praktijk aansluiten en daar zit voor ons een gedeeld belang.

Kunnen jullie wat meer vertellen over hoe die betrokkenheid er in de praktijk uitziet?

We zijn klein begonnen door alleen aan de gouden medaillewinnaar van de wedstrijd apothekersassistent een cheque voor een baangarantie bij BENU aan te bieden. Inmiddels werken onze specialisten (apothekersassistenten en apothekers) mee aan het schrijven van de wedstrijdopdrachten, zitten ze in de jury voor zowel de kwalificatiewedstrijden als de finales en geven wij aan de finalisten een workshop om ze klaar te stomen voor de finale. Uiteraard doen wij er ook alles aan om de wedstrijd er aantrekkelijk uit te laten zien voor het publiek om zo de aandacht te trekken naar de wedstrijd van apothekersassistent. Dit doen we door bijvoorbeeld echte BENU balies en schappen neer te zetten waar ook weer echte medicijndoosjes worden neergezet. Maar ook door out-of-the-box te denken willen we meer exposure genereren. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een BENU gebrande photobooth tegenover onze wedstrijdvloer neergezet met twee enthousiaste apothekersassistenten die in gesprek gingen met de personen die in de rij stonden om ze meer informatie te geven over het vak. Je kan dus eigenlijk denken aan de totale aankleding van een wedstrijd waarbij we ernaar streven om de wedstrijdvloer zo echt mogelijk te maken. Daar horen natuurlijk ook andere spullen bij zoals de BENU jasjes die de finalisten en juryleden aan hebben en de BENU zakjes waar de medicijnen in kunnen. Ook in de finale reikt de Directeur Operations van BENU, Jaap Haaksema, de cheque persoonlijk uit aan de gouden medaillewinnaar.

Wat mooi dat jullie iedere gouden medaillewinnaar in de afgelopen drie jaar een baangarantie bij BENU aangeboden hebben. Een onwijs toffe prijs! Hebben de winnaars gebruikgemaakt van deze prijs en werkt er op dit moment een oud-kandidaat bij jullie?

Ja en daar zijn wij ontzettend blij mee! De finalist van 2019 werkt nog steeds bij ons. De finalist van 2020 (nog) niet. We houden uiteraard contact maar momenteel is er geen plaats beschikbaar in haar woonplaats. Ook een aantal andere finalisten werken inmiddels bij BENU, waar we uiteraard ook heel blij mee zijn! Uit de gesprekken die BENU met de winnaars heeft gevoerd, bleek een en al enthousiasme bij de winnaar en bij BENU. Kortom aan beide kanten wordt dat als heel waardevol en leuk ervaren!

Hoe zien jullie de waarde van vakwedstrijden voor studenten?

Wij vinden de wedstrijden een mooi platform om als student te kunnen laten zien dat je trots bent op het vak en dat je jezelf kunt uitdagen om de beste in je vak te zijn.

Wat kan BENU betekenen voor de deelnemers en wat is jullie doel?

Tijdens het hele traject van Skills Heroes is er nauw contact met de deelnemers. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een finalist welkom geheten in een van onze apotheken om te oefenen met een bepaald systeem dat niet gebruikt werd op school. Ook achteraf is er nauw contact en kunnen we bijvoorbeeld rondleidingen faciliteren in ons hele bedrijf, zodat de studenten nog meer kennis op doen van het werkveld waar zij in terecht gaan komen. En uiteraard zijn de deelnemers van harte welkom om bij ons te starten met hun carrière.

Waarom is het onderwijs belangrijk voor jullie?

Onderwijs staat gelijk aan toekomst. Als BENU staan wij nauw in contact met verschillende onderwijsinstellingen om inhoudelijk mee te denken aan hoe de toekomst van een opleiding als apothekersassistent eruit zou moeten zien. Ook denken wij actief mee met deze onderwijsinstellingen om de aansluiting van de opleiding te verbeteren, zodat deze beter aansluit op de snel op elkaar volgende ontwikkelingen in de beroepspraktijk.

Waarom werken jullie graag met studenten/young professionals?

De wereld verandert in een rap tempo. Alleen al als we kijken naar wat corona ons heeft gebracht, zien we een ontzettend snel veranderende wereld. Dit geldt ook voor apotheken waarbij we steeds meer digitaal en data-gedreven te werk gaan. Ook zien we dat de zorgconsument steeds meer behoefte heeft aan inzicht en advies met betrekking tot zijn gezondheid. Het is interessant om deze ontwikkeling uit de praktijk mee te geven aan de studenten, zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen richting deze rol waarbij contact met de klant over leefstijl en gezondheid van groot belang is en de kennis van data en automatisering ook. Innovatie staat bij BENU hoog in het vaandel. Wij geloven erin dat we met continue verbetering en vernieuwing onze klant steeds een stapje meer kunnen bieden dan dat hij verwacht. Deze wil om continu te verbeteren en vernieuwen herkennen we in de motivatie van veel studenten ook, daar kunnen BENU en de studenten elkaar dus goed in versterken.

Raden jullie andere bedrijven een samenwerking met WorldSkills Netherlands aan en waarom?

We raden andere bedrijven zeker aan om met WorldSkills samen te werken. Los van je externe publiciteit, is het als bedrijf hartstikke gaaf om te zien hoe goed de toekomstige professionals zich inzetten voor hun vak. Ook is het voor de beroepspraktijk van enorme waarde om de onderwijsinstellingen te kennen en inhoudelijk met elkaar het onderwijs verder vorm te kunnen geven, zodat onderwijs en beroepspraktijk nauw op elkaar aansluiten.

Zien jullie vanuit jullie partnerschap met WorldSkills Netherlands resultaten of voordelen die jullie vóór de samenwerking nog niet hadden?

Ja, netwerken! Tijdens de wedstrijden en ook vooraf kom je in gesprek met heel veel verschillende mensen die werkzaam zijn bij een opleidingsinstantie, de studenten, maar ook mensen die bij andere bedrijven werkzaam zijn en ook een nauwe samenwerking met de opleiders hebben ingezet. Kortom je komt veel mensen tegen, waarmee je later ook nog eens contact opneemt.

Meer informatie over partnerschappen bij WorldSkills Netherlands.

 

 

 

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Videos

Nieuwsbrief